Image finale Women bike the city

Women Bike The City

Meisjes en vrouwen, verover de stad per fiets! Om meer vrouwen op hun stalen ros te krijgen, organiseert zij-kant op 13 september ‘Women Bike The City’. Fiets mee door Brussel langs vrouwelijke straatnamen en feministische street art en ontdek onze eigen muurschildering. 🚲

Het Fietsobservatorium stelde in 2019 vast dat amper 36% van de fietsers in Brussel een vrouw was. Vrouwen ervaren nog veel obstakels om op de fiets te stappen. Nochtans is een fiets het symbool van vrijheid en emancipatie. De Amerikaanse activiste Susan B. Antony zei in 1880: “The bicycle did more to emancipate women than anything else in the world.”

Image finale Women bike the cityFeministische fietstocht

Met het project Women Bike The City vraagt zij-kant aandacht voor een genderbewust mobiliteitsbeleid en stadsplanning op maat van de fietsende Bruxelloises. En dat doen we natuurlijk op de fiets. We nemen je mee langs oude en nieuwe vrouwelijke straatnamen van de Stad Brussel en feministische street art en tonen zo dat vrouwen steeds meer hun plaats opeisen in het straatbeeld.

Muurschildering

Apotheose van de fietstocht is de ‘vereeuwiging’ van de vrouw op de fiets. We eindigen immers aan de Léopold I-kleuterschool in Laken waar een nieuwe muurschildering zal worden ingehuldigd, voor zij-kant gemaakt door kunstenares Anthea Missy. Haar dromerige fresco (zie ontwerp hiernaast) toont een meisje dat door de wolken fietst, want fietsen geeft je vleugels.

Fiets mee! 

Praktisch 

Zondag 13 september 2020
Vertrek om 14u30 op het Jo Coxplein (1000 Brussel)
Aankomst rond 16u30 op de hoek van Leopold 1-straat en de Richard Neyberghlaan (Laken)
Het parcours is +- 5 km lang, met een lichte klim op het einde.

Fiets nodig? Wij kunnen er voorzien. Laat ons weten voor 8/9 via julie.vangarsse@zij-kant.be – 0496/83.08.30

Alle info vind je ook op ons FB-event: https://www.facebook.com/events/2786648014991199/
Met de steun van de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
www.equal.brussels – facebook.com/be.equal.be.brussels – @ equal.brussels

 

 

Geplaatst in Nieuws.

Eén reactie