Zonen over hun moeder in boek Straffe Madammen

straffemadammenoostende_klein2In het boek ‘Straffe madammen: zonen over hun moeder’ van auteur Hilde Pauwels en fotograaf Eric De Mildt vertellen dertien bekende en minder bekende zonen over hun moeder. Ondermeer Dirk Tieleman, Koen Crucke, Daniël Termont, Wouter Van Bellingen en Kurt Defrancq zetten hun mama in de kijker via woord en beeld.

Een generatie vrouwen voor wie het niet vanzelfsprekend was om te studeren of om een loopbaan uit te bouwen. Wel stimuleerden ze hun kinderen om alle kansen te grijpen. Straffe madammen dus! De erfenis van deze moeders wordt nauwgezet opgetekend in brieven en getuigenissen. Sterke en blijvende herinneringen van een aantal bekende en minder bekende, maar geëngageerde mannen. Je kan het boek bestellen bij zij-kant voor 10 euro. Dat is 30% korting op de prijs in de winkel! Schrijf 10 euro + 2 euro verzendingskosten over op het zij-kant rekeningnummer 877-7968601-64 (Grasmarkt 105/43, 1000 Brussel) met vermelding van ‘Boek Straffe Madammen’ en je krijgt het boek toegestuurd.

In het kader van dit Straffe Madammen project werd ook een fotokalender ‘Straffe Madammen 2009’ uitgegeven. Deze kan je gratis bestellen door ons een mailtje te sturen met je gegevens.
kalenderstraffemadammen_klein

Straffe Madammen kwam tot stand dankzij de steun van het Instituut Gelijkheid voor Vrouwen en Mannen en de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, Kathleen Van Brempt. Het project is een initiatief van Linx+ BewogenFotografen, VIVA-SVV en zij-kant i.s.m.Snoecks, Dienstenthuis, DeMorgen, Fotomuseum Antwerpen en het Centrum voor Beeldexpressie.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.