Vrijdag op het Festival van de Gelijkheid: zij-kants grote prostitutiedebat

Het is bijna zover! Vrijdag organiseert zij-kant het slotdebat op het Festival van de Gelijkheid. Bestaat de happy hooker? We vragen het aan seksuologe Mieke Mievis, Vrouwenraad-voorzitter Magda De Meyer, experte seksueel strafrecht Liesbet Stevens, economisch socioloog Stef Adriaenssens, activiste Evie Embrechts en Pasop-coördinator Martine Claeyssens (spreekt ook namens Ghapro).  We verwelkomen ook dames uit de sector. Onze voorzitter, Inga Verhaert, modereert.

In België bevindt prostitutie zich in een grijze zone. Het fenomeen bestaat zogezegd niet, ook al is het er wel. Strafbaar is het niet, legaal evenmin. Pooierschap daarentegen kan niet, maar wordt in de praktijk wel gedoogd. Vis noch vlees dus, waardoor sekswerkers weinig tot geen bescherming of rechtszekerheid hebben.

De hamvraag – moet het prostitutiebeleid opschuiven richting Nederland (legaliseren) of richting Zweden (penaliseren) – wordt de insteek van het slotdebat op het driedaagse Festival van de Gelijkheid. De meningen over het thema zijn uitgesproken. Voor dit grote prostitutiedebat stelde zij-kant een evenwichtig panel samen. Zelf nemen we geen standpunt in, maar laten we ons inspireren door de panelleden en het publiek.

Festival van de Gelijkheid

Het Festival van de Gelijkheid is een initiatief van de progressieve cultuurfabriek Curieus. Al twee jaar warmen ze de winter op met drie dagen vol inspirerende debatten, boeiende babbels, muziek en dans, docu’s en expo’s. Rode draad bij deze cultuurbom is vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Het hele programma vind je op festivalgelijkheid.be

Praktisch

Waar:? Domzaal, Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Wanneer? Vrijdag 11 december

Uur? 19.00 uur – 20.30 uur

Wegens grote belangstelling is het debat volzet. Maar als je in de buurt bent, kom dan aan het begin van het debat gerust eens kijken aan de deur. Er zijn altijd wel mensen die op het laatste moment niet kunnen komen. Misschien komt er dan nog wel een plaatsje vrij.

Gratis

 

Geplaatst in Nieuws, slider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.