zij-kant zoekt: (anonieme) getuigen van loondiscriminatie

woman brokeBen je iemand of ken je iemand die het slachtoffer werd van genderdiscriminatie op de arbeidsmarkt? Laat het ons zeker weten. In het kader van een reportage over Equal Pay Day is zij-kant immers op zoek naar mensen die (anoniem) willen getuigen over hun ervaringen met de loonkloof v/m.

Ontdekte je op een dag dat je minder verdiende dan je mannelijke collega die nochtans dezelfde taken en dezelfde anciƫnniteit had? Zag je een promotie zonder een objectieve reden aan je neus voorbijgaan ten voordele van een man? Vind je dat flexibel/deeltijds werken in jouw organisatie vooral aan vrouwen wordt voorgesteld, of andersom: krijgen mannen evenveel kans als vrouwen om zorgverloven op te nemen? Hangt een hoger loon in jouw bedrijf vooral af van netwerk- en onderhandelingstechnieken en zie je daarom veel kansen aan je voorbijgaan? Werd je ooit een job geweigerd omdat je zwanger was, of hengelde een potentiƫle werkgever naar je gezinsplannen?

Dit zijn allemaal gevallen van genderdiscriminatie, die naar een loonkloof tussen vrouwen en mannen leiden. Door deze verhalen naar buiten te brengen, kunnen we deze onrechtvaardigheden beter aanklagen. In het kader van een reportage zoekt zij-kant dringend getuigen.

Wil je getuigen (dit kan ook anoniem)? Laat het ons weten via 02 552 02 64 of via info@zij-kant.be.

Geplaatst in Nieuws, slider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.