zij-kant staakt 20% op internationale vrouwendag

women strike copyOp 8 maart is het internationale vrouwendag! zij-kant doet mee met de International Women’s Strike en gaat in virtuele staking. Om meteen ook één van de grootste discriminaties v/m aan te klagen, staken we 20%.

Op 8 maart doet zij-kant mee met de ‘International Women’s Strike’. Precies honderd jaar na de staking van de textielarbeidsters in Sint-Petersburg moeten we immers nog steeds van ons laten horen. Door te staken protesteren we tegen het huidige sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd, van Trump tot IS, van religieuze leiders tot vrouwonvriendelijke politici, van Noord tot Zuid.

Meer dan dertig landen doen op 8 maart mee met de ‘International Women’s Strike’ Onder het motto ‘solidarity is our weapon’ steken we – samen met vele mannen – de hand uit naar onze zusters wereldwijd.

Loonkloof v/m

zij-kant grijpt de internationale vrouwendag aan om te protesteren tegen één van de grootste discriminaties v/m: de loonkloof. Vandaag verdienen vrouwen in België nog steeds een vijfde minder dan mannen. Dat wil zeggen dat ze 20% langer moeten werken om evenveel te verdienen als mannelijke werknemers. De loonkloof tussen vrouwen en mannen is anno 2017 nog steeds een gevolg van genderstereotiepe denkpatronen en een achterstelling van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Maar op onze feestdag weigeren we 20% voor niets te werken! Om half vier leggen we dus het werk neer. Doe met ons mee en zet vanaf half vier je out-of-officebericht aan!

Bekijk hier het Facebookevent.

Kopieer gerust ons out-of-office-bericht alvorens je woensdag om half vier je computer dichtklapt.

#InternationalWomensStrike

#EqualPayDay

strike_NB

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.