zij-kant organiseert: van loverboys naar tienerpooiers

van-loverboys-naar-tienerpooiersBegin deze maand verscheen het boek van Lore T., een meisje van 18 dat vijf jaar lang in de klauwen zat van een tienerpooier. Op het Festival van de Gelijkheid belichten zij-kant en VIVA-SVV de schrijnende praktijken van tienerpooiers. Wees erbij op vrijdag 2 december en debatteer mee.

Vorig jaar sloot zij-kant het Festival van de Gelijkheid af met het grote prostitutiedebat. Dit jaar gaan we dieper in op het prostitutiethema en gaan we met experts in debat over tienerpooiers.

Niet alleen is het fenomeen van tienerpooiers in Vlaanderen in opmars dankzij sociale media waarop criminelen ongestoord meisjes kunnen ronselen, deze meisjes worden ook steeds jonger. Toch blijkt het beleid tot nu toe redelijk machteloos te staan tegenover tienerpooiers. Betrouwbare cijfers zijn er niet. Specifieke opvang voor slachtoffers evenmin, terwijl dit net cruciaal blijkt.

Nuance in debat

Hoe gaan de tienerpooiers te werk? Hoe komt het dat daders amper tegen de lamp lopen? En hoe bescherm je slachtoffers die meerderjarig worden? Voor deze en vele andere vragen doen we beroep op de expertise van beleidsmedewerker bij Child Focus Yasmin Van Damme, kinder- en jeugdpsychiater Corine Faché, jeugdrechter Christian Denoyelle, Yannick Smits van de Antwerpse Jeugdbrigade, verantwoordelijken van begeleidingshuizen Els Lieckens (Van Celst) en Jan Bots (Wingerdbloei), voormalig hoofd mensenhandel bij de federale politie Eva Mielnicki en de Nederlandse experten Ilona Verkooijen en Marjolein Kock van opvangcentrum Kompaan en De Bocht.

Inga Verhaert (voorzitter zij-kant) modereert het gesprek

Praktisch

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.