zij-kant goes pink!

Think-Pink-lippenbalsemOktober is borstkankermaand. Think-Pink lanceerde donderdag haar nieuwe campagne rond borstkankerscreening. zij-kant steunt Think-Pink en verkoopt verschillende leuke gadgets voor het goede doel. Haal ze in huis en strijd mee tegen borstkanker!

België is de trieste koploper als het aankomt op borstkanker. Nergens ter wereld worden vrouwen harder getroffen door de ziekte dan in ons land. Elk jaar krijgen ongeveer 10.500 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben en elke dag sterven gemiddeld zeven vrouwen aan de ziekte. Daarom vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker en voor het belang van screeningsmammografie. Want één vrouw op de negen krijgt te maken met de ziekte en toch laat één op de drie zich nooit screenen. Zonder subsidies of overheidssteun verleent Think-Pink financiële en morele steun aan lotgenoten, investeert ze in borstklinieken in ziekenhuizen en financiert ze wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast verspreidt de vzw –naar traditie– in oktober 250.000 roze lintjes over het hele land. Daarmee wil Think-Pink vrouwen aanzetten om zich tijdig te laten controleren. Vanaf dit jaar schenkt ze vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen, een boek met informatie over de ziekte, behandelingsopties, screening en kosten, borstreconstructies.

zij-kant goes pink

zij-kant steunt Think-Pink in de strijd tegen borstkanker en verkoopt verschillende Think-Pink gadgets. Voor slechts vijf euro koop je een lippenbalsem die je lippen doen stralen, coole roze veters om je schoenen op te vrolijken, geluksarmbandjes of een kleurrijk sjaaltje. Surf snel naar onze webshop en steun het goede doel!

Bewegen en nog eens bewegen

Ook op andere manieren kan je de Think-Pink campagne een duwtje in de rug geven. Op de Gezondheidsdag op zaterdag 24 september kan je op de Gedempte Zuiderdokken gezond koken met Jeroen De Pauw,  kennis maken met verschillende sporten en zoveel meer. Het evenement is gratis en je hoeft je niet in te schrijven. Zondag 25 september kan je je van je sportiefste kant tonen op de Race for the Cure door 6 kilometer te lopen of 3 kilometer te wandelen. Uiteraard gaat je inschrijvingsgeld hiervoor integraal naar het goede doel. Aarzel dus niet en schrijf je vandaag nog in! Wie graag voor een frisse look gaat, kan die dag ook haar/zijn lange lokken laten knippen. Help Think-Pink haar staartenkniprecord verbreken!

Organiseer je liever zelf een activiteit? Wafels bakken, cupcakes verkopen, eetfestijnen organiseren, dat kan allemaal, want ook jij kan geld inzamelen voor de campagne. Voor leuke ideetjes kan je terecht op de website van Think-Pink.

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.