zij-­kant Leuven op Ladies Run

Op zondag 6 mei namen de vrouwelijke kandidaten van sp.a Leuven deel aan de eerste editie van de Ladies Run, een initiatief van Goed Gevoel. Op die manier brachten ze onze ‘Stem Vrouw!’-campagne onder de aandacht van de Leuvenaars, o.a. door het uitdelen van de ‘Stem Vrouw’-schoolvakantiekalenders.

Vandaag zetelen nog altijd te weinig vrouwen in de lokale politiek, dat bewijzen de cijfers. zij-kant wil dat na de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 één lokaal zitje op twee vrouwelijk wordt. Niet meer dan eerlijk, als je bedenkt dat vrouwen meer dan de helft van de bevolking uitmaken.

sp.a Leuven geeft alvast het goede voorbeeld. In de gemeente- en OCMW-raad is vandaag meer dan de helft van de fracties vrouw. Ook de lijst voor de komende verkiezingen is evenwichtig samengesteld en telt bovendien vijf vrouwen bij de eerste tien kandidaten. Maar of dat evenwicht ook doorgetrokken wordt naar de nieuwe gemeenteraad, hangt natuurlijk van de kiezers af. Met deze actie wou zij-­kant Leuven hen dan ook aansporen om in oktober weer op vrouwelijke kandidaten te stemmen. Want met voldoende vrouwen erbij wordt de politiek niet alleen verstandiger, maar ook boeiender, creatiever, eerlijker, menselijker, wijzer, veelzijdiger…en mooier. Ja toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.