Workshop: Gender werkt!

logo-visie-08_kleinOp VISIE '08 treedt sp.a in dialoog met het middenveld en geëngageerde mensen. zij-kant organiseert op 18 oktober tijdens dit event de workshop 'Gender werkt!' i.s.m. Flora, netwerk voor vorming en werkcreatie met vrouwen. Een boeiende en praktische workshop over het belang van gender op het werk en in de politiek.

‘Gender’ en ‘gendermainstreaming’ zijn twee begrippen die in de vrouwenbeweging al jaren ingang hebben gevonden, maar die door een grote meerderheid van de bevolking niet worden verstaan. Nochtans wordt meer en meer duidelijk dat een 'genderblik' toelaat om diverse ontwikkelingen in de huidige samenleving – en in het bijzonder op de arbeidsmarkt – op vernieuwende wijze te analyseren.  Bedrijven en organisaties die gender integreren in hun bedrijfscultuur varen hier wel bij. Ook de politiek heeft nood aan ‘genderbewuste' politici, wil ze bijdragen tot een samenleving die gelijke kansen creëert voor iedereen, zowel mannen als vrouwen.


De workshop ‘Gender werkt!’  wil in de eerste plaats informeren en sensibiliseren rond het belang van gender in beleid, zowel in de politiek als op de werkvloer. Je verneemt meer over het hoe en waarom van een genderblik,  gender als aspect van diversiteit, en over de expertise en hulpmiddelen die ter beschikking staan om gender in beleid te integreren.

Anne Snick, coördinator van de vzw Flora en genderexperte, begeleidt de workshop.

Praktisch:

Datum:   Zaterdag 18 oktober van 10u tot 11u30
Locatie:  Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Elsene
Inschrijven:
– via online  inschrijvingsformulier > kruis het vakje 'Workshop Gender werkt!' aan
– via  info@zij-kant.be  of telefonisch op 02 552 02 63

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.