Workshop Femanisme op Vlaams-Brabantse vrouwendag

mannendag-2016Op de Vlaams-Brabantse vrouwendag heeft zij-kant het over… mannen, en ook een beetje over seks. We organiseren een workshop over femanisme, samen met seksuoloog Wim Slabbinck. Wees erbij!

Enkele jaren geleden nam zij-kant het voortouw en maakte Internationale Mannendag kenbaar in België. Deze feestdag voor mannen valt op 19 november. Ondertussen werd hij-kant opgericht, brachten we vorig jaar de publicatie Gezocht: femanisten uit en organiseerden we een heus Mannendag-event, Happy Men’s Hour en afterparty incluis. Het femanisme is inmiddels een begrip.

Dit femanisme, ofwel het actief streven van mannen naar gendergelijkheid, begint ook maatschappelijk meer en meer ingang te vinden. De tijd dat feminisme enkel en alleen een vrouwenzaak was ligt achter ons, maar toch is de mannelijke visie op gendergelijkheid nog een relatief onbekend en pril verhaal.

Naar aanleiding van internationale vrouwendag organiseert de provincie Vlaams-Brabant een evenement in het Leuvense provinciehuis, waar  zij-kant een workshop over femanisme geeft. We zetten er een aantal facts and figures over vrouwen en mannen op een rij, nemen bestaande discriminaties tegenover vrouwen en mannen onder de loep en bekijken aan de hand van stellingen wat ons als vrouwen en mannen verbindt en welke uitdagingen ons nog wachten. Seksuoloog Wim Slabbinck, schrijver van het boek Waarom mannen geen seksboeken kopen, begeleidt samen met Vera Claes de workshop.

Praktisch

Wanneer? 5 maart 2017

Waar? Provinciehuis Leuven, Provincieplein 1, 3010 Leuven

Hoe laat? 14.45 uur – 16.00 uur

Gratis toegang

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.