Word jij ook een Straffe Madam?

straffe_madammen_klein‘Straffe Madammen’ is het samenwerkingsproject van o.m. Linx+, VIVA-SVV en zij-kant. In het teken van 60 jaar vrouwenstemrecht organiseren wij een internationale Straffe madammen fotowedstrijd, is er de publicatie van een boek van Hilde Pauwels waarin bekende zonen over hun moeder als straffe madam vertellen en komt er in 2009 een Straffe Madammen kalender.

Word ook een straffe madam en doe mee met onze fotowedstrijd. Je kan je inzending tot 1 juni 2008 insturen. Straffe prijzen verzekerd! Het boek en de winnende wedstrijdfoto’s worden op 14 september voorgesteld op de cultuurdag ‘Oostende ondersteboven’ in het Thermae Palace Hotel.

Fotowedstijd:
De jaarlijkse fotowedstrijd wordt in 2008 opgehangen aan 60 jaar vrouwenstemrecht. Vrouwen kregen in 1948 eindelijk een politieke stem in België. Vandaag, 60 jaar later en na stevig wat strijd, zien we vrouwen bezig in de politieke arena, de bedrijfswereld, op diverse podia, in literaire kringen en last but not least vaak als stuwende kracht in het gezinsleven … Straffe madammen hebben altijd bestaan en zullen groot en klein blijven beroeren. Ze staan op hun eigen manier in het leven en zijn straf in wat ze dagelijks doen. Velen zijn onbekend, sommige beroemd of juist berucht.  Wie is volgens u een straffe madam? Breng haar in beeld en maak kans op één van de aanlokkelijke prijzen.

Straffe prijzen:
• 1ste prijs: een digitaal fototoestel Panasonic DMC-L10 met Leica lens, ter waarde van1500 euro, geschonken door Snoecks
• 2de prijs: een week gezinsvakantie, ter waarde van 1000 euro, geschonken door Dienstenthuis
• 3de prijs: 500 euro aangeboden door Linx+
• 4de prijs: 250 euro aangeboden door Linx+

zij-kant reikt een aparte Straffe Madammenprijs uit voor de beste vrouwelijke inzending: een waardebon van 300 euro bij de Belgische lingerieproducent Marie Jo.

Deelnemen?
Stuur voor 1 juni 2008 maximaal 3 foto’s in met als thema ‘Straffe Madammen’ naar Linx+ BewogenFotografen. Lees het volledige wedstrijdreglement via www.bewogenfotografen.be.

Kalender:
Elke deelnemer wiens foto geselecteerd werd, ontvangt tevens een exemplaar van de fotomaandkalender ‘Straffe Madammen’ 2009. De winnaar maakt eveneens kans op publicatie van zijn/haar foto in de Snoecks 2009.


Straf boek:
In het kader van het Straffe Madammen project wordt ook een boek gepubliceerd. Hilde Pauwels interviewt een reeks wereldberoemde Vlaamse BV's over de strafste madam in hun leven, Marc Hooghe geeft een stevige duiding aan die straffe madammen en Eric Demildt brengt het geheel in beeld.
 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.