Women on top!

femalesinfrontDe campagne ‘Females in front’ roept op om vrouwen naar de top van Europa te stemmen. Als je de foto’s van de Europese top in Rome in 1957 vergelijkt met die van Portugal 2007 valt 1 ding op: mannen in maatpak. Hoog tijd voor verandering vindt ‘Females in front’. Met de slogan ‘Er zijn 250 miljoen vrouwen in Europa, geen enkele goed genoeg?’ roepen ze op tot Europese actie.

Het komende jaar worden de 4 Europese topposities verdeeld. Een nieuwe permanente voorzitter van de Europese Raad, een Commissie- voorzitter, een voorzitter van het Europese Parlement én een Chef Buitenlandse Zaken worden dan aangesteld. "Al 50 jaar lang zien we hetzelfde plaatje bij het uitdelen van de postjes", zegt zij-kant voorzitter Anne Van Lancker. "Het Europese leiderschap blijft een mannenaangelegenheid. Dergelijke functies gaan uiteraard naar de meeste competente personen. Maar met 250 miljoen vrouwen in Europa, kan het toch niet zo moeilijk zijn om ook een goede vrouwelijke kandidaat te vinden?".

Doel van de actie is de stem van 1 miljoen Europese burgers te verzamelen. "Het verdrag van Lissabon geeft de burgers van Europa een directe stem in de besluitvorming," zegt Van Lancker. "Indien méér dan 1 miljoen Europese burgers vragen om een bepaald onderwerp op de Europese activiteiten-agenda te plaatsen, zou de Commissie daaraan gevolg moeten geven."

Teken de petitie en maak de Europese beleidstop mee vrouwelijk. Want de Europese Unie blijft tot op vandaag vooral een mannenaangelegenheid:
• In de Europese Commissie zijn vandaag 2 op 3 Commissarissen man
• In het Europees Parlement is 7 op 10 Parlementsleden man
• In het Comité van de Regio's is 84% van de leden man
• In het Economisch en Sociaal Comité is 3 op 4 van de leden man

Meer info: www.femalesinfront.eu

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.