Winterse feministische Soirees bij RoSa

RoSa documentatiecentrum organiseert dit voorjaar drie feministische info-avonden. Aan de hand van een documentaire vertellen deskundige sprekers over holebirechten, hedendaags seksisme en geweld tegen vrouwen. The place to be voor feministen v/m!

De thema’s van de RoSa Soirees vormen al jaren het strijdpunt van feministische bewegingen, maar zijn nog steeds brandend actueel. RoSa zoekt creatieve oplossingen en wil daarom van gedachten wisselen met experts en geïnteresseerden. De winterse Soirees vinden plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur in de RoSa-bibliotheek.

 

  • Dinsdag 10 februari 2015: Holebipioniers

Marian Lens is bekend als de uitbaatster van het vroegere Artemys, vrouwenboekhandel in Brussel. Ze is zelf pionier en bespreekt aan de hand van de Franstalige documentaire ‘Les Invisibles’ (met Nederlandse ondertitels) de strijd om holebi-rechten.

  • Dinsdag 24 februari 2015: Hedendaags seksisme

Seksisme op straat komt nog steeds veel voor. We tonen de spraakmakende documentaire ‘Femme de la rue’ (met Engelse ondertitels), waarna Ingrid Vanderhoeven, vanuit haar ervaring bij Hollaback Brussel op zoek gaat naar een duiding van het fenomeen en manieren om ermee om te gaan.

  • Dinsdag 10 maart 2015: Geweld tegen vrouwen

Grace Kwinjeh, een Zimbabwaanse vrouwenrechtenactiviste, spreekt (in het Engels) vanuit haar eigen ervaring over geweld tegen vrouwen. Haar verhaal wordt ondersteund door een compilatie van beeldmateriaal (in het Engels).

 

De RoSa Soirees zijn gratis en vinden plaats in de RoSa-bibliotheek in het Gelijkekansenhuis, Koningsstraat 136, 1000 Brussel.

Schrijf je in via info@rosadoc.be of 02/209 34 12.

 

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.