Wij lusten dit besparingsmenu niet!

De Ladies in Red (ABVV, FOS, VIVA-SVV en zij-kant) komen naar aanleiding van de Nationale vrouwendag in actie tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Deze treffen vrouwen bijzonder hard en vergroten de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen.

De Vrouwendag van 11 november 2014 stond in het teken van vrouwen in armoede. Uit de diverse debatten en workshops bleek dat armoede verre van genderneutraal was.

De Ladies in Red stelden vast dat de recente besparingsmaatregelen door de Vlaamse en federale regering de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen opnieuw zullen vergroten. We verspreidden tijdens de Vrouwendag een informatief menu met de besparingen die vrouwen op hun bord krijgen.

Wat denk je bijvoorbeeld van een indexsprong? Kostprijs: 20.000 € tegen het einde van je loopbaan. Of een stijging van het minimumtarief voor een crèche van 1 naar 5 €? Werk je deeltijds? Weet dan dat de inkomensgarantie-uitkeringen na 2 jaar gehalveerd zullen worden.

Het mooiste is: je hoeft niet te kiezen. Je krijgt alle besparingen samen aangeboden. Voor elk van ons belooft het een gepeperde rekening te worden. De Ladies in Red willen vrouwen hierover sensibiliseren. Met de oproep ‘Kom uit je kot!’ vragen we mee oppositie te voeren tegen deze regering. Lees het volledige regeringsmenu en sluit je bij ons aan.

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , , , , , , .

Eén reactie

  1. Graag zou ik af en toe deelnemen aan uw acties,soms vergeet ik het of kan ik me niet vrijmaken. Meestal hebben ze plaats in Brussel,ik hou in het oog wanneer er zich een actie in Antwerpen voordoet.
    Bedankt voor uw boodschappen en doe zo voort
    Francine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.