Wie verdient de AUWCH Award?

Heb jij je het afgelopen jaar ook geërgerd aan seksisme? ‘Beloon’ de persoon of organisatie die zich seksistisch gedroeg dan met een AUWCH Award.

De AUWCH Award is een initiatief van de Vrouwenraad. Hiermee zet zij seksistische uitlatingen, gedrag of campagnes in de kijker en geeft de personen erachter een vriendelijke prik. Seksisme is immers niet ok. Het schaadt het beeld en de kansen van vrouwen en mannen. Het publiek kan via de website www.auwchaward.be zelf personen of organisaties nomineren.

Voor de AUWCH Award 2013 zijn er drie genomineerden:

  • Facebookpagina’s als ‘Brugse, Antwerpse, … hoeren’

Deze Facebookpagina’s plukken foto’s van het Facebookprofiel van jonge meisjes en  kopiëren ze naar openbare pagina’s zoals ‘Antwerpse hoeren’. De foto’s worden er voorzien van beledigende tekstjes als “hoer”, “snuift cocaïne” of “geil wijf”.

  • De directie van de Europese Centrale Bank

De directie van de ECB besloot eind augustus 2013 diversiteitsdoelstellingen in te voeren om het aantal vrouwen in het management te verdubbelen. Maar er wordt geen enkele doelstelling opgelegd voor het directiecomité zelf en de raad van bestuur van de ECB.

  • De kluspoezen van Gamma

Schaarsgeklede vrouwen laten opdraven om mannen naar je winkel te lokken? Een belediging voor vrouwen en mannen. Jammer genoeg blijven reclamemakers teruggrijpen naar het gemakkelijke ‘sex sells’.

Wie van de drie verdient volgens jou de AUWCH Award? Surf naar www.auwchaward.be en stem. Stemmen kan nog tot 22 januari 2013, middernacht. Laat van je horen en toon dat seksisme niet door de beugel kan!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.