Wereldvrouwenmars tegen armoede en geweld

Op 6 maart stapt zij-kant mee door Brussel tijdens de vierde Wereldvrouwenmars. Samen met de Ladies in Red protesteren we tegen armoede en geweld. Sluit je aan bij onze rode-baretten-delegatie!

Twintig jaar na de wereldvrouwenconferentie in Peking, waar concrete doelstellingen werden geformuleerd om de rechten van vrouwen te verbeteren, zijn we er nog lang niet. Overal ter wereld zijn vrouwen nog steeds het slachtoffer van oorlog, armoede en geweld. De besparingspolitiek in België en Europa treft bovendien ook het vrouwelijke deel van de bevolking.

Internationale Vrouwendag

Deze thema’s zijn dan ook de inzet van de vierde editie van de Wereldvrouwenmars, waarvoor wereldwijd wordt gemobiliseerd. In ons land organiseert het netwerk Wereldvrouwenmars België een grote optocht op vrijdag 6 maart, naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.

Ladies in Red

Ook de Ladies in Red (ABVV, FOS, VIVA-SVV en zij-kant) stappen mee, samen met tal van andere ngo’s, vrouwenorganisaties en vakbonden. We protesteren tegen de onrechtvaardige besparingsmaatregelen die vele vrouwen in de armoede duwen en klagen geweld tegen vrouwen aan. 

Rode baretjes

Om 12.00 uur vind je ons standje op het Europakruispunt (voor het station Brussel-Centraal), waar je ook kunt deelnemen aan een feministische picknick. Om 14.00 uur start de mars van het station Brussel-Centraal tot aan het Justitiepaleis. Je herkent ons aan de rode baretjes!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.