Was jij er ook bij, op Equal Pay Day?

epd_campagnebeeld_dampkapzij-kant en ABVV organiseerden op 26 maart 2010 de zesde editie van Equal Pay Day, de dag voor gelijk loon v/m. Equal Pay Day EPD is de dag tot wanneer vrouwen moeten werken om – op jaarbasis – evenveel te verdienen als mannen verdienen in één jaar tijd. Ondanks een kleine positieve vooruitgang is de loonkloof ook dit jaar nog lang niet gedicht: ze ging van 23,58% naar 23,46%. Daarom hebben honderden militanten en vrijwilligers – vrouwen en mannen – op diverse plaatsen en in bedrijven actie gevoerd op 26 maart. Niet omdat één dag zou volstaan om de kloof te dichten maar om EPD elk jaar opnieuw een beetje te kunnen doen opschuiven.

De campagne richtte zich dit jaar ook expliciet naar mannen. Zij zijn immers mee verantwoordelijk voor het verkleinen van de loonkloof en iedereen heeft er baat bij als de loonkloof vermindert. Vandaar ook de slogan “’t is behelpen zolang je vrouw 23% te weinig verdient”.

Het persdossier, de affiches, de spot, de gids voor grotere loongelijkheid v/m en de verklaring om EPD ambassadeur te worden, vindt u op de campagnewebsite equalpayday.be.

De TV spot werd ook als Boodschap van Algemeen Nut uitgezonden op VRT Eén, Canvas en Vitaya.

zij-kant voorzitster Inga Verhaert, ABVV genderverantwoordelijke Gitta Vanpeborgh en Minister Pascal Smet waren aanwezig op de actie aan het Noordstation in Brussel. Een overzicht van de regionale acties die elders in Vlaanderen en Brussel plaats vonden met de coördinaten van de contactpersonen vindt u hier.

Bekijk de foto's van de actie aan in  Brussel, Mechelen en Oudenaarde.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.