Warme samenleving. Koude leugen.

warme_samenlevingEen warme samenleving, een sociaal vlechtwerk en ontplooiingskansen voor iedereen, dat is het ideaalbeeld. Daar proberen alle sociaal-culturele organisaties dagelijks werk van te maken. Maar Minister van Cultuur Schauvliege maakt het door haar recente besparingen binnen dat sociaal-cultureel volwassenenwerk wel heel moeilijk voor organisaties zoals zij-kant om te blijven sensibiliseren en innoveren.

Het sociaal-cultureel volwassenenwerk vraagt dan ook dat de Minister de nodige middelen vrijmaakt om haar beloften én eerdere engagementen na te komen. Om die eis kracht bij te zetten, trekken we op vrijdag 19 november als Witte Woede de straat op.

Streef jij ook naar een warme samenleving en wil je jouw steentje bijdragen, dan kan dat op verschillende manieren:

Dit alles kost slechts enkele minuten van jouw tijd, maar je steekt er het sociaal-cultureel volwassenenwerk een hart mee onder de riem. Zeker doen dus!

Meer informatie over de besparingen en de gevolgen ervan op het sociaal-cultureel volwassenwerk vind je op de website van de FOV, de Federatie van Organisaties voor Volksontwikkelingswerk.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.