Walk for Think-Pink Limburg

Op 12 en 13 september organiseert de nationale borstkankercampagne de nieuwe editie van de wandelmarathon Walk for Think-Pink Limburg. Doe zoals schepen Joke Quintens en steun de strijd tegen borstkanker met een tocht van tachtig kilometer door een prachtig stukje natuur. Of steun Think-Pink via de gadgets in onze zij-kant-webshop.

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes (sp.a) kreeg deze zomer te horen dat ze borstkanker heeft. En ze is lang niet de enige. Borstkanker maakt nergens zoveel slachtoffers als bij ons. Elk jaar krijgen 10.500 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. Elke dag sterven gemiddeld zeven vrouwen aan de ziekte.

Bewegen is essentieel

zij-kant heeft dit jaar daarom een partnership met Think-Pink. De nationale borstkankercampagne biedt – zonder subsidies of overheidssteun  – financiële en morele steun aan lotgenoten, investeert in borstklinieken in ziekenhuizen en financiert wetenschappelijk onderzoek. Maar Think-Pink organiseert ook sportieve activiteiten, want bewegen verkleint de kans op borstkanker. Bovendien hebben vrouwen die regelmatig sporten tijdens een chemobehandeling minder last van bijwerkingen.

Walk for Think-Pink Limburg

Deze nazomer ligt alvast een mooie wandeltocht in het vooruitzicht. Op 12 en 13 september kan je meedoen met Walk for Think-Pink Limburg, waarbij 100 dames in duo veertig kilometer per dag stappen doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Een uitdaging, maar Think-Pink verzorgt de stappers goed: op voorhand worden oefenwandelingen georganiseerd en tijdens de tweedaagse is een uitgebreide catering voorzien, net als een gids, professionele begeleiding, massages en voetverzorging. Op zondagnamiddag is er een slotfeest voor alle deelnemers, vrienden en familie.

Joke Quintens, Genkse schepen voor Gelijke Kansen (sp.a), stapt samen met haar dochter Fien mee. Ze zamelen geld in, dat Think-Pink gebruikt voor onderzoek. Via deze link kan je hen steunen.

Lippenbalsems en veters

Je kan de strijd tegen borstkanker ook een duw in de rug geven via zij-kant. Wij verkopen de Think-Pink-lippenbalsems, –veters, -buffs en –geluksarmbandjes op onze webshop. Met deze vrolijke gadgets maak je dus veel meer mensen dan alleen jezelf blij…

 

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.