Vrouwenvoetbal scoort

FIFA 16

Het vrouwenvoetbal begint stilaan zijn plaats in de schijnwerpers op te eisen. Vandaag wordt in Oostende de allereerste Sparkle uitgereikt, een trofee voor de beste Belgische voetbalster uit de BeNe-League en de eerste klasse. En gisteren werd het nieuwe populaire voetbalspel FIFA 16 voorgesteld, voor de eerste keer ook met twaalf nationale damesteams.

De Damesliga, de Belgian Football Coaches (BFC) en de stad Oostende vonden toch wel dat er iets fout zat tijdens de laatste uitreiking van de Gouden Schoen. Voetbalsters kwamen traditiegetrouw niet in aanmerking voor deze prijs, maar spelersvrouwen (de zogenaamde ‘WAGs’: wives and girlfriends) werden met de Gouden Pump wel in de bloemetjes gezet. Vandaar het idee voor een prijs voor de beste voetbalster uit de BeNe League (voetbalcompetitie tussen teams uit België en Nederland) en de eerste klasse. De Sparkle wordt vandaag voor de eerste keer uitgereikt in Oostende.

FIFA 16

Maar ook bij de Amerikaanse game-ontwikkelaar EA Sports hebben ze begrepen dat het snel professionaliserende vrouwenvoetbal niet meer systematisch aan de kant kan geschoven worden. Daarnaast wil de game-industrie uiteraard ook zijn markt uitbreiden. Voor de nieuwe editie van EA Sports’ uiterst populaire FIFA-franchise wordt het voor de eerste keer mogelijk om met een vrouwenploeg te spelen.

FIFA komt elk najaar in een vernieuwde versie op de markt. In dit simulatiespel kan je met je favoriete team voetballen, en op de cover prijken dan ook elke keer toppers als Lionel Messi of Eden Hazard. EA Sports maakte dan ook een symbolisch belangrijke stap door twaalf nationale damesteams speelbaar te maken. Zij kunnen het wel enkel opnemen tegen de elf andere nationale vrouwenploegen. Deze landen zijn vertegenwoordigd: Australië, Brazilië, Canada, China, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje, Zweden en Amerika.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.