Vrouwenraad stelt prioriteiten voor

De Nederlandstalige Vrouwenraad stelt haar memorandum voor de verkiezingen van 2014 voor aan het grote publiek. Dit memorandum werd in samenwerking met de verschillende vrouwenbewegingen in Vlaanderen opgesteld. Het vertaalt dus de gezamenlijke prioriteiten van een breed veld aan organisaties die rond vrouwenrechten actief zijn.

Uiteraard wordt in het memorandum veel aandacht besteed aan thema’s die zij-kant nauw aan het hart liggen. Toekomstige beleidsmakers vinden er aanbevelingen voor:

 • een kleinere loon- en pensioenkloof
 • een leefbare combinatie van werk en privéleven
 • betere werkomstandigheden voor vrouwen
 • een einde aan het geweld op vrouwen
 • een meer evenwichtige deelname van vrouwen aan de besluitvorming in alle domeinen
 • een genuanceerde beeldvorming rond vrouwen en mannen

Daarnaast wordt de rol van vrouwen in duurzame ontwikkeling en in vredesprocessen belicht. De Vrouwenraad spoort België en Europa ook aan om verder te werken aan de gelijkheid tussen vrouwen en mannen in de Europese Unie. Dit vereist o.a. een sociaal Europa dat, in plaats van te bezuinigen, investeert in mensen.

Lees het volledige memorandum van de Vrouwenraad.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , .

Eén reactie

 1. De doelstellingen zijn in ieder geval al zeer gunstig. Maar niet voldoende.
  Er moet dringend opgetreden worden tegen de onrechtvaardigheid in het systeem van Europa dat oneerlijke praktijken als sociale dumping en totale verarming van een groot deel van de eigen bevolking in de hand werkt.
  Niet enkel en alleen voor vrouwen maar vooral voor vrouwen, maar ook de arme gepensioneerde die als afval gedumpt wordt en met luttele euro’s per maand moet rondkomen in een systeem dat dit toelaat. Geen rijken die alsmaar rijker worden en armen armer. Geen klasseverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.