Vrouwendag 11/11: zij-kant was erbij

vrouwendag_2007_henrietta_voluitDe Ladies in Red: zij-kant, Viva-SVV, ABVV-vrouwen en FOS waren prominent aanwezig op de 36ste editie van de nationale Vrouwendag in Gent. Onze originele "Handige Henriëtta"-wedstrijd trok veel volk. Misschien deed jij ook mee?  Bekijk dan snel de fotoreportage. 
 
Op 11 november vond in de Vooruit in Gent de 36ste vrouwendag plaats. Het thema was 'Vrouw en Werk'.

Als Ladies in red bundelde zij-kant de krachten samen met de vriendinnen van ABVV, FOS en VIVA-SVV voor een opvallende interactieve stand.
Onder het motto 'Ontdek je verborgen talenten' konden de deelnemers meedoen met onze wedstrijd en een echte 'Handige Henrietta' worden. Iedereen die meedeed kreeg een leuke prijs en één van onze vele onschuldige handen trok een winnaar die haar hoofdprijs, een Bongo-bon voor een fijn verwenarrangement of ander leuk idee, al in ontvangst mocht nemen.

Deed je mee met onze wedstrijd? Download dan via één van de twee onderstaande links je Handige Henriëtta foto.
Bekijk onze fotoreportage op
https://www.abvv.be/henrietta en https://galerij.fos-socsol.be/main.php


Op 11 november vond in de Vooruit te Gent de 36ste vrouwendag plaats. Het  thema was “Vrouw en werk”.  De Ladies in red organisaties: ABVV-vrouwen,Viva-SVV, FOS en Zij-kant bundelden hun vrouwelijke krachten en brachten onder het moto “Rood werkt!”, een opvallend en eigentijds rood accent aan: 
 We schreven gezamenlijk visieteksten over combinatie van arbeid, gezin en vrije tijd; het doorbreken van het glazen plafond; het uit de wereld van de stereotypen en natuurlijk de loonkloof tussen M/V.

  We hielden een ‘Ladies in red stand’ op de Vrouwendag. Op deze stand kon je o.a.  kennismaken met nieuwe brochures en initiatieven en natuurlijk met onze wedstrijd “Ontdek je verborgen talent”. … velen onder jullie waren ook aanwezig en namen deel aan onze wedstrijd “Ontdek je verborgen talent”!   

De wedstrijd bestond uit een zeer éénvoudige oefening: een fietsband op een fietswiel leggen.

Via deze oefening wilden we het stereotype denken over het technisch talent van vrouwen doorbreken en duidelijk maken dat vrouwen hun verborgen talent vaak onderschatten.

Velen – vooral jongere vrouwen – stonden eerst argwanend te kijken, twijfelden om deel te nemen maar stonden uiteindelijk versteld van hun eigen kunnen! Ook mannen en koppels namen deel en jawel … ook hier werd het stereotype denken dat mannen technisch beter zijn regelmatig doorbroken.

 

Een onschuldige Ladies-in-red-hand heeft de winnaar van de ‘Ontdek je verborgen talent’ wedstrijd getrokken. Maar in feite was iedereen die zich ook maar waagde aan de oefening al een winnaar.

 

Om dit duidelijk te maken werd ook van iedereen die deelnam een downloadbare Handige Henriëtta foto genomen. Het resultaat ziet u via deze beide links
 
https://www.abvv.be/henrietta en https://galerij.fos-socsol.be/main.php

 

Proficiat aan al diegenen die deelnamen en bedankt dat je langskwam!

     

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.