Vrouwen in de Groote Oorlog

Vanavond stellen VIVA-SVV en Linx+ hun reizende tentoonstelling ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ voor aan het publiek in de militiezaal van het Brusselse stadhuis. Met dit initiatief brengen beide organisaties de rol van vrouwen in de Groote Oorlog onder de aandacht.

2014 wordt het herdenkingsjaar voor de Groote Oorlog van 1914-1918. Uit de talrijke initiatieven die dit jaar georganiseerd worden, haalt zij-kant graag ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ naar voren. Geschiedenis is namelijk geen pure mannenzaak. Ook vrouwen geven haar mee vorm, als verzetsstrijders, verpleegsters, vluchtelingen, burgervrouwen, prostituees of liefdadigheidswerkers…

‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ biedt een uniek overzicht van het leven van verschillende vrouwen in België tijdens de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen en intrigerende gebeurtenissen reconstrueert de tentoonstelling de Eerste Wereldoorlog en laat ze de toeschouwer deze gruwelijke periode (her)ontdekken. Een aanrader voor mensen die de geschiedenis graag van een andere kant leren kennen.

Vanaf 2 februari trekt de tentoonstelling door gans Vlaanderen. Je kan ze bijvoorbeeld bezoeken tijdens onze Straffe Madammen (23 maart) in Antwerpen. Wil je weten of de tentoonstelling ook in jouw buurt opgesteld wordt? Check dan het overzicht van de tentoonstellingsdata op de website van VIVA-SVV of volg de Facebookpagina.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.