Vier gelijkheid met curieus en zij-kant

curieus organiseert op 5 en 6 december samen met sp.a het wervelende Festival van de Gelijkheid. Twee dagen lang worden diversiteit en gelijkheid in de Gentse Vooruit gevierd met een zeer gevarieerd programma.

Je krijgt o.a. de kans te speeddaten met Daniel Termont of kennis te maken met literaire toppers als Peter Verhelst, Celia Ledoux of Rachida Lamrabet tijdens de voorleesmarathon. Kom swishen. Bekijk de nieuwe documentaire van Ken Loach. Of vergelijk je energiefactuur en bespaar misschien honderden euro’s. Elke activiteit zet gelijkheid centraal. Omdat gelijkheid als thema inspireert, confronteert en uitdaagt.

Als progressieve vrouwenbeweging viert zij-kant mee. Vrijdag 6 december nodigen we Yasmine Kherbache (kabinetschef van de Eerste Minister en fractieleider voor sp.a in de Antwerpse gemeenteraad), Francesca Vanthielen (tv-persoonlijkheid en één van de drijvende krachten achter de G-1000), Saskia De Coster (auteur) en Bruno Tuybens (volksvertegenwoordiger en mede-initiatiefnemer van de quotawet voor vrouwen in raden van bestuur) uit voor een debat over de toekomst van het feminisme. De strijd voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen is immers nog lang niet gestreden. Ons panel buigt zich over de uitdagingen die vrouwen én mannen wachten. Hoe pakken ze die het beste aan? Inga Verhaert, voorzitter van zij-kant, modereert het debat. Op zoek naar frisse ideeën over vrouwen en mannen, wars van de oude clichés? Kom zeker luisteren!

Praktisch:

  • Wanneer? donderdag en vrijdag 5 en 6 december 2013. Ons debat kan je vrijdag van 12u30 tot 14u bijwonen.
  • Waar? Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent
  • Alle onderdelen van het Festival zijn gratis, behalve de optredens van The Opposites en Goran Bregovic. Om deel te nemen aan de swishing moet je je verplicht inschrijven.

Meer informatie over het programma, ons debat of de inschrijvingen vind je op www.festivalvandegelijkheid.be.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.