Vertel ons wat liefde (niet) is op het Festival van de Gelijkheid!

Op 10 en 11 december staan zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn met hun Liefde is (niet)-stand op het Festival van de Gelijkheid! Kom tussen de boeiende debatten, inspirerende expo’s en interessante ontmoetingen even langs en zeg ons wat liefde voor jou betekent!

Al twee jaar warmt de progressieve cultuurfabriek Curieus de winter op met het Festival van de Gelijkheid. Op 9, 10 en 11 december strijken ze neer in de Gentse Vooruit voor de derde editie. En die kun je niet missen.

Prostitutiedebat

Uiteraard is zij-kants grote prostitutiedebat een absolute must. Op vrijdagavond vragen we ons af of de happy hooker écht bestaat, en hoe het beleid in België moet evolueren. Maar ook het radicaliseringsdebat, met islamoloog Montasser Alde’emeh en mensenrechtenactiviste Darya Safai, belooft hete hangijzers niet uit de weg te gaan.

Grote kleppers

Verder kan je met Philippe Van Parys van gedachten wisselen over het basisinkomen of over vluchtelingen met Hendrik Vos. Fotograaf Wolf Suschitzky laat je verdwalen door zeven decennia geschiedenis, Tutti Fratelli biedt je pakkend theater en schrijvers Ish Ait Hamou en Saskia De Coster houden een pleidooi voor optimisme. Ook van de partij zijn psychoanalyticus Paul Verhaeghe, psychiater Dirk De Wachter, geneticus Jean-Jacques Cassiman, gynaecologe Petra De Sutter, cultuurwetenschapper Ico Maly…

Liefde

Gelukkig is er in dit drukke programma ook plaats voor de liefde. Op donderdag 10 en vrijdag 11 december slaan zij-kant, VIVA-SVV en vzw Zijn immers hun ‘Liefde is (niet)’-stand op aan de Wintertuin. Wat is liefde voor jou en wat is liefde juist niet? Vanaf wanneer slaagt passie over in subtiel geweld? De grens tussen gezonde en ongezonde relaties is niet altijd zo duidelijk. Op ons levensgrote engel- en duivelpanelen kan je je bedenkingen achterlaten. Ook de photo booth zal klaarstaan om je te vereeuwigen met je hemelse of helse liefdesboodschap. Met de relatietest kan je checken of er sprake is van onevenwicht binnen je romantische relaties, maar evengoed binnen vriendschappelijke en familiale relaties. Kom langs! Meer info over onze campagne vind je op horenzienenpraten.be

 

Praktisch

Festival van de Gelijkheid

www.festivalgelijkheid.be

Waar? Kunstencentrum Vooruit – Sint Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Wanneer? Woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 december 2015

zij-kant voert op 10 en 11 december actie voor de ‘Liefde is (niet)’-campagne en organiseert op 11 december het slotdebat ‘Bestaat de happy hooker echt?’ (19.00 uur, Domzaal).

Prijs? Gratis

 

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.