Vaders en ouderschapsverlof

vaders_en_ouderschapsverlofOuderschapsverlof is een succesverhaal. Het laat kersverse ouders toe een goede balans te vinden tussen carrière en gezin. In 2007 maakten meer dan 24.000 Vlaamse werknemers gebruik van dit aanbod, waarvan 22% mannen. Ondanks de opkomst van de ‘nieuwe man’ blijft gezinszorg dus toch vooral een vrouwenzaak. Daar willen minister van Gelijke Kansen Pascal Smet en minister van Welzijn en Gezin Jo Vandeurzen iets aan doen met de nieuwe brochure ‘Vaders en ouderschapsverlof’. Hiermee willen ze jonge (aanstaande) vaders beter informeren over de voordelen van deze formules.

Uit een onderzoek van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen bleek immers dat veel jonge vaders deze verlofstelsels niet of onvoldoende kenden. “Mannen worden dan misschien vaak omschreven als het sterke geslacht, maar uit dit onderzoek blijkt alleszins dat ze niet altijd het best geïnformeerde geslacht zijn.”, aldus Pascal Smet. “Als Minister van Gelijke Kansen wil ik met deze brochure de jonge papa’s een steuntje aanbieden in hun ‘huishoudelijke emancipatie’.”

In de brochure vind je niet alleen duidelijke informatie over vaderschapsverlof, ouderschapsverlof, loopbaanonderbreking en tijdskrediet, maar kan je ook inspirerende getuigenissen lezen van vaders die kozen voor ouderschapsverlof. Het ideale startpunt voor jonge gezinnen om na te denken over een comfortabele verdeling van de huishoudelijke taken.

Kind en Gezin deelt de informatiefolder uit aan ouders van pasgeboren kinderen, maar je kan hem hieronder alvast downloaden.

pdf Vaders en ouderschapsverlof

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.