Uw boodschap is geld waard voor Music For Life

De Music For Life-actie ‘We do give a shit’ van Studio Brussel staat dit jaar in het teken van diarree, met name in Nepal. Diarree is wereldwijd de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar, door een gebrek aan hygiëne, propere toiletten, proper water en verzorging. Dat zijn basisrechten voor iedereen, vinden sp.a en haar nevenorganisaties zij-kant, Animo en curieus. Daarom steunen we Music For Life met onze actie ‘We clean the shit’.

Hoe kunt u bijdragen?

Voorzitter Bruno Tobback, ondervoorzitter Joke Quintens en heel wat sp.a-mandatarissen poetsten de toiletten op het Visie 2011-congres op 19 en 20 november 2011. Daarmee gaven ze de aftrap van de actie ‘We clean the shit’ voor Music For Life. De komende weken poetsen verschillende andere sp.a-mandatarissen de toiletten op evenementen en van de actie ‘We clean the shit’ voor Music For Life.

U kunt uw bijdrage ook overschrijven op het rekeningnummer 132-5370600-42 van curieus vzw. Elke cent gaat naar Music For Life! fuiven in heel Vlaanderen. In ruil voor een schoon wc geeft elke wc-ganger een vrije bijdrage, die rechtstreeks naar Music for Life gaat.

Werken moet lonen

Tegelijk brengen we met deze actie de situatie van ‘moderne slavernij’ in onze samenleving onder de aandacht, waarbij mensen in erbarmelijke toestanden moeten werken. “Ieder werk moet lonen”, zegt Bruno Tobback. Onlangs werd bekend dat in wegtoiletten van Carrestel mensen tewerkgesteld waren voor 3 euro per uur. “Het kan niet dat we mensen op deze manier laten behandelen, we moeten hier zo vlug mogelijk paal en perk aan stellen”, zegt Bruno Tobback. Daarom heeft sp.a opnieuw een wetsvoorstel ingediend om deze praktijken te bannen. Meer over die sp.a-voorstellen om werkende mensen te beschermen, leest u hier.

Het resultaat

Bruno Tobback mocht op donderdag 22 december langsgaan in het Glazen Huis in Antwerpen om namens sp.a, zij-kant, curieus en Animo een cheque af te geven aan Tomas De Soete. Onze ‘We clean the shit’-actie leverde op enkele weken tijd 11.797 euro op. Een mooi resultaat, voor een goed doel.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.