zij-kant stapt mee met Trump Not Welcome

18664405_1471480229562511_1783105098545229159_n

Net als vorig jaar stapt zij-kant samen met de andere Ladies in Red mee in de protestmars Trump Not Welcome. De Amerikaanse president komt immers naar ons land voor een bezoek aan de NAVO. Trouw aan ons pussy-protest zorgen we ook deze keer voor Grumpy Cat-pancartes, en rode pussy hats natuurlijk.

Op 11 en 12 juli wordt de Amerikaanse president in ons land verwacht voor een NAVO-top. Op de agenda staat het opdrijven van de defensie-uitgaven, ook door België. Het platform #TrumpNotWelcome organiseert een protestmars tegen het militaire opbod, dat ten koste gaat van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving.

Ook zij-kant vindt dat Donald Trump niets te zoeken heeft in ons land. Zijn beleid is asociaal, racistisch en ronduit seksistisch te noemen. Zo bouwt hij de Amerikaanse zekerheid af, maakt hij jacht op illegale migranten (en sluit hun kinderen op in kooien), voert hij een moslimban in en stopt hij de financiering van Amerikaanse ngo’s die in het Zuiden werken rond seksuele en reproductieve rechten. Daarnaast bedreigt de president de wereldvrede door oorlogje te spelen op Twitter, internationale akkoorden op te blazen, onrust te stoken in het Midden-Oosten en de strijd tegen de klimaatopwarming aan zijn laars te lappen.

Samen met de andere Ladies in Red (ABVV vrouwen, FOS en VIVA-SVV) stapt zij-kant daarom op 7 juli mee met de protestmars Trump Not Welcome. De pussy grabbing-uitspraken indachtig, halen we onze rode pussy hats nog eens uit de kast en gooien we Grumpy Cat in de strijd.

Doe mee!

Praktisch

Zaterdag 7 juli, start om 15 uur aan Brussel-Noord (we spreken af voor Exki).

Bekijk het FB-event hier.

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.