Trump Not Welcome!

2017-01-21t165034z_1_lynxmped0k0i2_rtroptp_4_usa-trump-women-20170121081701-770x430Ladies in Red stappen mee in de anti-Trumpbetoging op 24 mei

Eind mei bezoekt de Donald Trump de NAVO. Met de massaprotestmars Trump Not Welcome tonen tal van burgers en organisaties dat de nieuwbakken Amerikaanse president niets te zoeken heeft in ons land. Ook de Ladies in Red (ABVV Vrouwen, FOS, VIVA-SVV en zij-kant) stappen mee, met protestborden van onze favoriete pussy: Grumpy Cat. Vind je ook dat een president die vrouwen aan de lopende band schoffeert en discrimineert niet welkom is? Sluit je bij ons aan!

Trump vindt dat vrouwen bij de ‘pussy’ mogen gegrepen worden en denigreert een journaliste door te zeggen dat er bloed uit haar ‘wherever’ stroomt. Over Hillary Clinton tweette hij dat ze nooit een natie zou kunnen tevreden houden als ze al niet aan de behoeften van haar man kon voldoen. En door de nieuwe Trumpcare kunnen verzekeraars vrouwen huizenhoge premies aanrekenen voor ‘bestaande medische aandoeningen’ zoals een zwangerschap, verkrachting of partnergeweld. Om het met een understatement te zeggen: de nieuwe Amerikaanse president geeft werkelijk geen moer om gendergelijkheid.

Trump Not Welcome

Deze president komt dus 24 en 25 mei naar België voor de NAVO-top.  Premier Michel liet reeds weten ‘very happy’ te zijn om Donald Trump te mogen ontvangen op zijn eerste buitenlandse reis. Wij zijn echter niet happy, net als heel veel andere burgers en organisaties. Aan de protestmars Trump Not Welcome doen volgens Facebook reeds meer dan 8.000 mensen mee, en 20.000 vinkten zich aan als geïnteresseerd. Verwacht je dus maar aan een zee van pussyhats, die de buitenlandse gast duidelijk moet maken dat hij niet welkom is ons land.

Maar de mars protesteert ook tegen het Amerikaanse beleid dat de politieke en economische elite bevoordeelt. Dit beleid verspreidt leugens, intimideert de media en vindt klimaatverandering geen probleem. Zo wil Trump milieubeschermende regels opheffen, duizenden tonnen fossiele brandstof ontginnen (zelfs in natuurparken) en steun bieden aan vervuilende projecten van multinationals.

Vrouwen, migranten, holebi’s en mensen met een beperking worden aan de lopende band geschoffeerd en als tweederangsburgers behandeld, in eigen land en ook daarbuiten. Zo schrapte de president ontwikkelingsfondsen voor ngo’s die zich inzetten voor de reproductieve en seksuele rechten van vrouwen en meisjes en komen verzekeringsmaatschappijen door Trumpcare niet meer tussen bij zwangerschapsafbrekingen. Abortus wordt dus simpelweg onbetaalbaar.

Kom mee!

Kom je mee protesteren tegen Donald Trump? Sluit je bij ons aan! Samen met ABVV Vrouwen, FOS en VIVA-SVV dragen wij roze én rode pussyhats – we zijn immers de Ladies in Red – en laten we ons vertegenwoordigen door de meest populaire poes van het westelijk halfrond: Grumpy Cat.

Praktisch

We verzamelen om 16u30 aan Brussel-Noord (aan de Exki).

Ons Facebook-event vind je hier.

Meer info op www.trumpnotwelcome.be

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.