TOGETHER: de beweging voor een nieuwe samenleving

Een nieuwe samenleving, meer gelijkheid, een stop aan onrecht, een hernieuwde solidariteit… het zijn dromen die vele mensen delen. De nieuwe beweging TOGETHER wil zoveel mogelijk mensen samenbrengen rond deze basiswaarden en hen een stem geven. Het eerste evenement van deze beweging gaat door op 20 december, van 19u tot 22u30, in de AB in Brussel. Je kan er genieten van artiesten als School is Cool, Puggy, Axelle Red, Patrick Riguelle, Suarez, Tailors of Panama en vele anderen en tussendoor is er ook ruimte voor videoboodschappen rond de basiswaarden waar TOGETHER voor staat.

Wat is TOGETHER?
Een warme samenleving, een eerlijke economie, gelijke kansen. Het zijn waarden die steeds sterker in de verdrukking raken in onze samenleving. Het zijn waarden die ondergesneeuwd raken door een fundamenteel gevoel van onrechtvaardigheid. TOGETHER  wil het tij keren. “Heel veel mensen willen opkomen tegen dat onrecht, maar ze voelen zich machteloos”, zeggen woordvoerders Aaron Ooms, Stephan Galon en Frédérique Renotte. “TOGETHER wil die mensen samenbrengen, om een luid en duidelijk signaal te geven dat het anders moet. Nu.”

Waar TOGETHER zich tegen verzet, valt niet onder één noemer te plaatsen. Geweld. Racisme. Vandalisme. Ongelijkheid tussen man en vrouw. Vervuiling. De dominante greep van buitensporig winstgedreven ondernemingen op onze levens. Het wij-zij-denken: Vlamingen tegen Walen, allochtonen tegen autochtonen, arm tegen rijk, tegenstellingen die de samenleving verkillen.

TOGETHER is een beweging die met luide stem stop zegt tegen elke vorm van onrechtvaardigheid. Tegen dat algemeen gevoel van onbehagen over de manier waarop onze maatschappij evolueert. “We willen in de eerste plaats mensen groeperen, hen een stem geven. Vandaag komen we op tegen het winstbejag van de grote multinationals, morgen tegen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, overmorgen voor het klimaat.” Dit doen ze samen met een aantal organisaties met wereldwijde vertakkingen. TOGETHER is mede mogelijk gemaakt door UN Women, de vrouwenorganisatie van de Verenigde Naties, Amnesty International, OXFAM, Greenpeace en het Belgian Anti Poverty Network.

Het is de bedoeling van TOGETHER om het ongenoegen te kanaliseren. Om een uitlaatklep te zijn, om het gevoel van machteloosheid te doorbreken door de krachten te bundelen. Om de macht van het getal te gebruiken, om mensen te mobiliseren. Om na het eerste evenement van onderen uit groter en groter te worden. Om voor verandering te zorgen.

Meer info over TOGETHER vind je op www.cometogether.eu.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.