Teken de petitie tegen geweld op vrouwen!

petitie_geweld_op_vrouwenPartnergeweld is voor veel vrouwen een dagelijkse realiteit. In België krijgt 1 op de 5 vrouwen ermee te maken. Ons land is daarmee helaas geen uitzondering binnen de Europese Unie: maar liefst 62 miljoen Europese vrouwen zijn het slachtoffer van huiselijk geweld.

Om aandacht voor deze problematiek te vragen bij het publiek en tegelijkertijd de Europese regeringen te mobiliseren, vraagt het Europees Parlement een ‘Europees jaar van de strijd tegen geweld op vrouwen’. De Europese Commissie is de enige instantie die zo’n officieel actiejaar in het leven kan roepen, maar ook EU-burgers hebben hier een zegje in. Sinds het Verdrag van Lissabon kunnen 1 miljoen burgers uit verschillende EU-landen de Europese Commissie immers vragen een welbepaald initiatief te nemen. Enkele leden van het Europees Parlement hebben nu een petitie opgestart om dit ‘initiatiefrecht van de burger’ te centraliseren en zo de Europese Commissie aan te zetten tot actie.

Tijd dus om de hele wereld en de Europese Commissie in het bijzonder te tonen dat u als EU-burger de strijd wil aanbinden tegen geweld op vrouwen! Tijd om de petitie te ondertekenen op de website www.violenceagainstwomen.eu!

In het najaar trekken zij-kant en VIVA-SVV trouwens weer door Vlaanderen
met een preventiecampagne rond gezinsgeweld. De focus ligt dit jaar op
kinderen die binnen hun gezin getuige zijn van partnergeweld en de
emotionele en fysieke gevolgen die zij daarvan ondervinden. Alle
informatie over de campagne en de actieplaatsen kan je binnenkort op
onze website terugvinden. Wie in tussentijd meer wil weten over
gezinsgeweld, kan terecht op de website www.horenzienenpraten.be van
zij-kant en VIVA-SVV.
Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.