Te weinig topvrouwen op Vlaamse kabinetten

vlaamse_overheidEr zijn te weinig vrouwen op het topniveau in de Vlaamse kabinetten. De Vlaamse Regering had zich ge├źngageerd voor een evenwichtigere verhouding met een richtlijn van een derde topvrouwen bij de Vlaamse overheid tegen 2015, maar met 24% in 2010 gaat het toch traag. Daarom schreven de Vlaams parlementsleden Fatma Pehlivan en Kathleen Deckx van sp.a een brief aan parlementsvoorzitter Jan Peumans. Daarin stelden ze voor om de jaarlijkse rapportering over de samenstelling van de kabinetten aan te vullen met het percentage van vrouwen die in de Vlaamse kabinetten werken op het niveau van de stafleden, het uitvoerend en aanvullend personeel.
Jan Peumans kaartte de kwestie aan bij minister-president Kris Peeters, die besliste voortaan bij de bespreking van de jaarlijkse rapporteringen in de commissie ook een overzicht te geven van het aantal vrouwen en mannen op de kabinetten. In een samenvattende tabel zal de m/v-verhouding, uitgedrukt in percentages, weergegeven worden per personeelscategorie (stafleden, uitvoeren personeel en aanvullend personeel).

Zo wordt de m/v-verhouding in de kabinetten eindelijk zichtbaarder en worden Vlaamse ministers aangezet om te streven naar een evenwichtigere verhouding tussen mannen en vrouwen.

 

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.