Taakverdeling nog steeds stereotiep

logo_instituutStereotiepe taakverdeling blijft bestaan en begint al vroeg. Vrouwen nemen gemiddeld genomen meer van het werk in huis op zich dan mannen, soms zelfs tot 10 uur meer per week. Meisjes van 12 tot en met 15 jaar doen op een schooldag al een derde meer huishoudelijk werk dan jongens.

Dat blijkt uit publicatie ‘Gender en tijdsbesteding’ van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. De VUB onderzoeksgroep TOR maakte een diepgaande analyse van genderverschillen in de tijdsbesteding op basis van de enquêtegegevens van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie en kwam tot interessante bevindingen. Lees het persbericht.

Het onderzoek brengt opnieuw aan het licht hoe belangrijk onderwijs en opvoeding zijn en hoe nodig het is om al heel vroeg te beginnen met meisjes en jongens roldoorbrekend op te voeden. zij-kant wijst al vele jaren in het kader van hun Equal Pay Day op het feit dat loonongelijkheid al heel jong zijn oorsprong vindt en dat onderwijs en opvoeding een voorname rol spelen in het tegengaan van stereotiepen, zowel thuis als op de arbeidsmarkt. Het beleid kan hierin sturend optreden door bijvoorbeeld gerichte sensibilisatieacties te voeren.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.