Surftips: partnergeweld.be en apart.nu

Ter gelegenheid van de Internationale dag ter bestrijding van geweld op vrouwen stellen het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, de federatie Wallonië-Brussel en de Vlaamse gemeenschap een nieuwe website voor, www.partnergeweld.be. Met deze site willen zij slachtoffers, daders en getuigen beter informeren over partnergeweld.

Het is de eerste nationale informatiesite over partnergeweld. Hij is het resultaat van een werk van lange adem dat een echte betrokkenheid van alle bij het project betrokken partners vereiste opdat het geweld, dat onder de bevoegdheid van de verschillende machtsniveaus valt, op een eenvormige wijze wordt aangepakt en om te verzekeren dat duidelijke en overeenstemmende informatie wordt geboden in het noorden en het zuiden van het land,” verklaart Michel Pasteel, directeur van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Mensen die met partnergeweld geconfronteerd worden, kunnen via een aantal veelgestelde vragen meer informatie vinden in verband met hun situatie. Het gaat om vragen die mogelijke slachtoffers, kinderen en jongeren van wie één van de ouders partnergeweld pleegt, getuigen of naasten en de daders zelf zich kunnen stellen.


zij-kant voert al een aantal jaar actie tegen partnergeweld en is blij met deze overzichtelijke website. Al te vaak weten slachtoffers niet hoe ze uit hun situatie kunnen ontsnappen en escaleert het geweld. 1 op de 10 gevallen van moord en doodslag (pogingen en voltrokken daden) in België ging bijvoorbeeld over partnergeweld.

Ben je als professional actief rond geweld op vrouwen? Check dan de nieuwe website www.apart.nu. Dit is een initiatief van de onderzoekslijn Aanpak en Preventie van Agressie. Research en ontwikkeling van Tools (APART), verbonden aan de Thomas More hogeschool. Deze is gespecialiseerd in onderzoek, opleiding en dienstverlening op vlak van diverse vormen van agressie.

Je kan bij hen terecht met vragen over daderprofielen van partnergeweld of kindermishandeling en over nieuwe trends inzake de aanpak van intrafamiliaal geweld. Zij bieden opleidingen op maat voor professionals over nieuwe geweldsvormen (vb. cyberstalking, eergerelateerd geweld), maken veelbelovende praktijken op vlak van agressie tegen professionals bekend en kunnen een partner zijn voor een studie over agressie.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.