Studievoormiddag vrouwenpensioenen

 

oud zonder zorgenEqual Pay Day 2017 komt eraan. Maar naast de loonkloof v/m botsen vrouwen in ons land ook op een – nog grotere – pensioenkloof. Daarom organiseert sp.a een studievoormiddag over vrouwenpensioenen. zij-kant licht er de situatie toe. Zin om mee na te denken over een vrouwvriendelijke pensioenhervorming? Kom op vrijdag 10 maart naar de Brusselse Beursschouwburg.

Onze pensioenen gaan nog altijd uit van een ouderwets gezinsmodel dat vandaag al lang niet meer gangbaar is in dit land. Vrouwen leven anders dan een halve eeuw geleden: ze werken een pak meer, maar dragen nog altijd het grote deel van de gezinszorgen. Hoe kunnen we onze pensioenen hervormen zodat vrouwen niet langer in de kou blijven staan als het op pensioenen aankomt. Daar proberen we een antwoord op te geven.

Karin Temmerman (sp.a) rondt af met enkele voorstellen om de pensioenen voor vrouwen in de toekomst aantrekkelijker te maken.

Bea Cantillon, professor en directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid is onze key note spreker. Ze zal een toelichting geven bij het hoofdstuk over de modernisering van de gezinsdimensie uit het rapport van de expertencommissie pensioenen.

Programma

  • 09.15 uur: deuren
  • 09.30 uur: welkom door Karin Temmerman
  • 09.40 uur: inleiding door zij-kant
  • 09.50 uur: Miranda Ulens, federaal secretaris ABVV
  • 10.00 uur: Bea Cantillon
  • 10.40 uur: Panelgesprek met oa. Leona Deti├Ęge, voormalig pensioenminister, voorzitter S-Plus en Frank Van Massenhove, FOD Sociale Zekerheid en Pensioenen
  • 11.40 uur: slotwoord door Karin Temmerman
  • 12.00 uur: einde

Praktisch

Deelname is gratis, wel graag inschrijven via rudi.engels@s-p-a.be

Wanneer?

Vrijdag 10 maart, 9.15 uur

Waar?

Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel

Geplaatst in Nieuws, slider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.