Studiedag Gender en Seksuele diversiteit op school

Eén vijfde van de jongeren in Gent en Antwerpen steunen een traditionele rolverdeling, waarbij de vrouw instaat voor het huishouden en de man voor de kostwinning (Jong in Antwerpen en Gent, 2013, Acco)

Hoor je het nog wel wanneer leerlingen naar anderen ‘homo’ of ‘mietje’ roepen?

Halen jongens en meisjes evenveel ‘profijt’ uit ons onderwijs?

Vinden we vrouwen en mannen even geschikt als leerkrachten in het basisonderwijs? In het secundair onderwijs? Als directeur? Vinden onze leerlingen dat ook?

Gender speelt in onderwijs op tal van manieren. In oktober 2012 ondertekenden de onderwijskoepels en de minister van Onderwijs en Gelijke Kansen Pascal Smet een gemeenschappelijke verklaring over een genderbewust en holebivriendelijk beleid op school. Op 31 mei organiseren de onderwijskoepels in samenwerking met het departement Onderwijs  een studiedag over het genderbewust en holebivriendelijk beleid op school. Er worden vorming, inzichten en inspiratie aangeboden voor de concretisering van het genderbewust en holebivriendelijk beleid  in het schoolbeleid en –praktijk. De studiedag is in de eerste plaats voor pedagogisch begeleiders en directies, al zijn ook lectoren in de lerarenopleidingen en leerkrachten welkom. Met keynote speakers uit binnen- en buitenland, workshops en een gendermarkt, belooft het een leerrijke dag te worden!

Verdere informatie:

Het programma

Inschrijvingen

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.