Straffe Madammen in Oostende

straffemadammenoostende_klein2Linx+, VIVA-SVV en zij-kant nodigen je op 14 september van harte uit op hun Straffe Madammen-evenement. In het kader van Oostende Ondersteboven en de 60ste verjaardag van de invoering van het vrouwenstemrecht heeft in het befaamde Thermae Palace het feestelijke gebeuren plaats.

Op het menu: de prijsuitreiking van de internationale fotowedstrijd Straffe Madammen, de voorstelling van de kalender 2009, de presentatie van het boek ‘Straffe Madammen, zonen over hun moeder’ van Hilde Pauwels. Sofagesprekken met BV’s (en hun mama’s), met o.m. Kurt Defrancq, een wijze lezing van politicoloog Marc Hooghe,overgoten met muziek van straffe madammen. Bekijk op www.bewogenfotografen.be de geselecteerde wedstrijdfoto’s en beslis zelf mee voor de publieksprijs. Wij verwachten je op 14 september in Oostende!

Programma 10u tot 12u30:

– Prijsuitreiking van de internationale Straffe Madammen fotowedstrijd.
– Presentatie van de kalender 2009 Straffe Madammen.
– Voorstellen van het boek ‘Straffe Madammen. Zonen over hun moeder’ van auteur Hilde Pauwels, uitgegeven door het Davidsfonds.
– In de sofa vertellen Kurt Defrancq, Dirk Van der Maelen en zijn moeder, Dirk Tieleman en Wouter Van Bellingen en zijn moeder over vroeger en nu.
– Lezing door politicoloog Marc Hooghe (KUL) over het historisch kader van de jaren vijftig en de situatie van vrouwen ten tijde van 1948.
– Fototentoonstelling Straffe Madammen met innemende portretten van Erik de Mildt.
– Muzikale intermezzo’s door de straffe zangeressen van Mongoose.

Moderatie: Nadia Dala.
Straffe receptie om 12u30.
Deelname 6 euro
30 % korting bij aankoop van het boek ‘Straffe Madammen. Zonen over hun moeder’.

Inschrijven via:
– Linx+: mail hdierckxsens@linxplus.be  of bel 02 289 01 73
– VIVA-SVV: mail
info@viva-svv.be  of bel VIVAfoon 02 515 17 25
– zij-kant: mail
fabienne.bruyneel@zij-kant.be  of bel 02 552 02 63

Voor een leuke namiddagactiviteit, zie www.oostendeondersteboven.be

straffemadammenoostende_flyer


Straffe Madammen kwam tot stand dankzij de steun van het Instituut Gelijkheid voor Vrouwen en Mannen en de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, Kathleen Van Brempt. Het project is een initiatief van Linx+ BewogenFotografen, VIVA-SVV en zij-kant i.s.m.Snoecks, Dienstenthuis, DeMorgen, Fotomuseum Antwerpen en het Centrum voor Beeldexpressie.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.