Straffe Madammen 2017

Movie Night

flyer The Danish Girl (2)Een nieuw jaar, een nieuwe editie van de Straffe Madammen. Dit jaar organiseren zij-kant, VIVA-SVV, ABVV-regio Antwerpen, Linx+, Curieus, BBTK, S-Plus en VFG op 9 maart de filmvoorstelling The Danish Girl

Op donderdag 9 maart vertonen we op de Straffe Madammen-avond The Danish Girl. Deze historische film vertelt het verhaal van Einar Wegener, de allereerste bekende transgender.

Deze Deense kunstenaar besliste in het Kopenhagen van de jaren ’20 om als vrouw door het leven te gaan. Een allerminst evidente levenskeuze, niet in het minst voor Einars echtgenote: de artieste Gerda Wegener. Acteur Eddie Redmayne vertolkt op schitterende wijze de psychologische en fysieke transformatie van Einar in Lili, en een bijrol is weggelegd voor onze eigenste Matthias Schoenaerts.

Na de film volgt een nagesprek met ervaringsdeskundigen Hannelore en Agnes.

Praktisch?

Wanneer? Donderdag 9 maart 2017, 20u00

Waar? Filmhuis Klappei | Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen

Prijs? 5 euro pp

Info en inschrijvingen vanaf via adviespunt 03 220 66 13 of adviespunt.antwerpen@abvv.be.

Bekijk hier het Facebookevent.

 

Late Night

A2 Affiche straffe madammen 2017Op 23 maart zitten Aya Sabi, Cathérine Ongenae en Carmien Michels op de sofa bij Els Broekmans. Alle drie hebben ze keihard geknald dit jaar. Meer dan verdiend nemen ze de Straffe Madammen Award mee naar huis. 

Na de Straffe Madammen Movie Night op 9 maart, gaan we op 23 maart in gesprek met enkele dames die het afgelopen jaar kleur hebben gegeven. VRT-presentatrice Els Broekmans heeft het met Aya Sabi, Cathérine Ongenae en Carmien Michels over rolpatronen en nieuwe vrouwen.

De Straffe Madammen Late Night is een initiatief van zij-kant, VIVA-SVV en Curieus in het kader van Equal Pay Day.

AYA SABI
Verwonderd kijkt Aya Sabi naar de wereld om zich heen. Via haar poëzie, blog en kortverhalen vertelt ze je wat ze ziet. Schijnbaar zacht, maar steeds raak.
Aya heeft ons hart gestolen en wij kijken met grote ogen naar het pad dat zij bewandelt.

CATHERINE ONGENAE
Al jaren strijdt Cathérine Ongenae tegen onevenwichtige genderpatronen en seksisme. Als je haar columns en artikels nog niet hebt gelezen: nu doen! Cathérine durft te bijten. Misschien ben je het met haar eens, misschien ook niet. Maar raken zal ze.

CARMIEN MICHELS
Carmien schrijft, presenteert, slamt, onderzoekt, luistert, verzint, creëert en wint. In 2016 won ze het Europees Kampioenschap Poetry Slam. Het moment om haar te ontdekken. En voor altijd te onthouden.

Praktisch

Wanneer? Donderdag 23 maart 2017 om 20 uur

Waar? De Studio | Zaal De Fred, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

Prijs? 4 / 2 euro pp

Inschrijven via info.antwerpen@curieus.be

Bekijk hier het Facebookevent.

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.