Straffe Madammen 2014

zij-kant, VIVA-SVV, ABVV-regio Antwerpen, Linx+, curieus, BBTK, S-Plus en VFG organiseren op zondag 23 maart een gezellige Straffe Madammen Talkshow in OC Nova (Antwerpen). Radio 2-presentatrice Els Broekmans gaat in gesprek met vijf sterke vrouwen: garagiste Ilse Vermeiren, sp.a-politica Yasmine Kherbache, de Nederlandse (oorlogs-)journaliste Joanie de Rijke, Diane Moras (voormalig directeur bij het Antwerps Platform Generatiearmen) en Auschwitzoverlevende Regine Beer.

Aansluitend zullen de organisatoren een lifetime achievement award aan Regine Beer uitreiken. Zij willen daarmee hun waardering tonen voor Regine Beers jarenlange strijd tegen het fascisme.

Gasten kunnen tussendoor genieten van een lekkere paellabrunch en muziek door Freya D’Hondt. Ze kunnen ook een bezoekje brengen aan de tentoonstelling ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ die voor de gelegenheid in zaal Nova opgesteld wordt.

Krijg je niet genoeg van sterke vrouwen? Dan ben je donderdag al van harte welkom tijdens de vertoning van de film ‘Hysteria’. Deze zet het taboe rond de vrouwelijke seksualiteit tijdens het Victoriaanse tijdperk in de kijker. Seksuologe Kaat Bollen zal de film inleiden en het onderwerp kaderen. Na de film kan nagepraat worden met een hapje en een drankje.

 

Praktisch:

Filmvoorstelling ‘Hysteria’:

  • Wanneer? donderdag 20 maart 2014, vanaf 19u30
  • Waar? Bibliotheek Permeke (De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen)
  • Prijs? 4€

Straffe Madammen Talkshow:

  • Wanneer? zondag 23 maart 2014, vanaf 9u30
  • Waar? OC Nova (Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen)
  • Prijs? 15€

Inschrijven voor beide evenementen kan vanaf 3 februari via 03 220 66 13 of via adviespunt.antwerpen@abvv.be. De tickets dienen betaald te worden via een overschrijving naar het rekeningnummer BE20 1325 2019 3156.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.