Steun Vluchtelingenwerk Vlaanderen!

Het falen van de wereld. Zo klinkt het luid en verontwaardigd bij het beeld van het driejarige jongetje, aangespoeld op een Turks strand. Een vluchteling, zoals zovelen. Hij overleefde de oversteek niet, zoals zovelen.

Een stomp in de maag, een neiging tot kokhalzen, een moederhart dat breekt: dat doet deze afschuwelijke foto. Maar dit jongetje toont slechts wat zich al een hele tijd afspeelt aan onze buitengrenzen: mensen zijn in nood. Opgejaagd door horror en honger zetten ze alles op het spel. Ze vluchten voor hun leven, ze willen een toekomst, voor zichzelf en hun kinderen, net als iedereen.

Spijtig genoeg regeert empathie niet de wereldorde. Wanneer de overlevers getraumatiseerd en uitgeput bij ons aankloppen, botsen ze op grenzen en administraties. In parken en op straat verliezen ze nogmaals hun menselijke waardigheid. Als gelijkekansenorganisatie vindt zij-kant het niet meer dan haar plicht om deze mensen te helpen. Nu en later, wanneer ze een leven moeten opbouwen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

zij-kant steunt daarom de initiatieven van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Als experts in de vluchtelingenproblematiek, zijn zij het best geplaatst om te weten wat deze mensen nodig hebben, om gespecialiseerde hulp te bieden en de overheid op haar plichten te wijzen. Doe zoals ons en geef de vluchtelingen een menselijk onthaal. Stort hier een gift aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.