Steun de vrouwen in Oost-Congo

Het leven in Oost-Congo is bijzonder hard. Al jaren wordt de regio geteisterd door een internationaal conflict rond grondstoffen. Verkrachting wordt er systematisch als oorlogswapen gebruikt.

Hilde Mattelaer (mede-oprichtster van Artsen zonder Vakantie) werd tijdens haar reizen in Afrika getroffen door het lot van de Afrikaanse vrouwen en besloot Mamas for Africa op te richten. Haar organisatie werkt vooral in het gebied van de Grote Meren: Oost-Congo, Rwanda en Burundi. Via een netwerk van opvangtehuizen en antennes in de dorpen van de regio bieden medewerkers verkrachte vrouwen verzorging en bijstand en leren ze hen zich weerbaarder op te stellen.

Ze hebben hierbij de financiële hulp van sympathisanten uit het Noorden nodig. Mamas for Africa voert daarom tot 5 november 2013 een affichecampagne.

Vind jij ook dat het lot van de vrouwen in Oost-Congo meer aandacht verdient? Wil je Mamas for Africa financieel ondersteunen? Hang hun affiche dan op een zichtbare plaats. Je kan de affiche aanvragen via het nummer 016/20 63 43 of info@mamasforafrica.be.

Maak een foto van je opgehangen affiche en stuur deze naar info@mamasforafrica.be. Zo kan je deelnemen aan de wedstrijd bij de campagne. Vijf deelnemers winnen een badhanddoek van Mamas for Africa die met de hand werd geborduurd door vrouwen in een atelier in Rwanda.

Meer weten over Mamas for Africa of hun affichecampagne? Bezoek hun website mamasforafrica.be.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.