Steun de Amerikaanse zusters met Lights for Rights!

lights-for-rightsOp vrijdag 20 januari, wanneer Donald Trump wordt ingehuldigd als Amerikaans president, vindt op het Brusselse Muntplein Lights for Rights plaats. Ook elders ter wereld worden protestmarsen georganiseerd, uit solidariteit met de Women’s March on Washington.

Duizenden mensen gaven op Facebook reeds aan naar het Brusselse Muntplein te trekken voor vrouwenrechten en sociale rechtvaardigheid. Op 20 januari organiseren een aantal individuele vrouwen, gesteund door tal van vrouwenorganisaties, de bijeenkomst Lights for Rights. Met kaarsjes tonen zij hun solidariteit met de Amerikaanse vrouwen.

Women’s March on Washington

Deze datum is immers niet toevallig. Tegelijk wordt in de VS Donald J.Trump ingehuldigd als president. In de Amerikaanse hoofdstad vindt op dat moment dan ook de Women’s March on Washington plaats, die het belang van vrouwenrechten wil benadrukken. Honderdduizenden mensen gaven reeds aan op dit evenement aanwezig te zullen zijn. Met zijn grab her by the pussy-uitspraken, claims van seksuele intimidatie en seksistische meningen over equal pay heeft Trump zich immers reeds op de kaart gezet als een misogyne leider, en groeit de vrees bij veel Amerikanen dat sociale rechtvaardigheid absoluut zijn prioriteit niet is.

Ook in Europa

Ook in andere wereldsteden vinden rond deze periode protestmarsen plaats. De initiatiefneemsters benadrukken dat ze met het evenement niet enkel Amerika met de vinger willen wijzen, maar ook willen strijden voor vrouwenrechten in Europa en de rest van de wereld.

zij-kant steunt Lights for Rights en is erbij op 20 januari. Kom ook en neem een kaarsje mee!


Praktisch

Vrijdag 20 januari, 17.00 uur – 18.30 uur

Muntplein, Brussel

#Lights4Rights

Het Facebook-event vind je hier.

Geplaatst in Nieuws, slider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.