Sociaal-culturele bewegingen eindelijk erkend

Binnenkort krijgen de sociaal-culturele bewegingen een erkenning van de Vlaamse overheid. Die erkenning was een jarenlang strijdpunt voor de 31 bewegingen als zij-kant, FairFin, Vredesactie… Vorige week keurde de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement het voorstel van decreet dat de erkenning mogelijk maakt dan eindelijk goed.

De bewegingen krijgen zo meer toekomstzekerheid, omdat ze met een erkenning op zak niet langer van de ene dag op de andere hun subsidies kunnen kwijtraken. Ze krijgen vaste voet aan de grond en kunnen een langetermijnstrategie uitstippelen. “Zekerheid over minstens een deel van je financiering is broodnodig als je aan maatschappelijke verandering wil werken. Die zekerheid hebben de bewegingen nu eindelijk.” aldus Dirk Verbist, directeur van de FOV, federatie sociaal-cultureel werk.

De 31 erkende sociaal-culturele bewegingen sensibiliseren en voeren actie rond maatschappelijke thema’s als gelijke kansen, vrede, bio-ethiek, armoede… Ze schoppen de samenleving een geweten en zijn een graadmeter voor een gezonde democratie.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.