Provinciaal gelijkekansenbeleid in Limburg symbolisch ten grave gedragen

limburgse-vrouwenraadOp 10 november zal de Limburgse Vrouwenraad het provinciaal gelijkekansenbeleid in Limburg symbolisch ten grave dragen. Het is een protest tegen de afschaffing van het Limburgse provinciale gelijkekansenbeleid. Laat je stem horen en wees er die avond zeker bij.

Met een doodskist die het provinciaal gelijkekansenbeleid in Limburg symboliseert, trekt de Limburgse Vrouwenraad op donderdag 10 november door de straten van Hasselt. Op die manier protesteren ze tegen de beslissing van Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans. Zij verhuist de middelen voor gelijkekansenbeleid van provinciaal naar Vlaams niveau. Dat is jammer voor de gelijkekansenbevoegdheid van het provinciale niveau, dat altijd bovenlokaal sterk werk leverde. De Limburgse Vrouwenraad roept Homans daarom op om werk te maken van regionale antennes voor gelijke kansen met respect voor inspraak van de doelgroepen zelf.

Debatteren

De Limburgse Vrouwenraad wil niet enkel protesteren maar ook proactief naar oplossingen zoeken voor een gelijkekansenwerking in Limburg. Daarom organiseert ze een debat in het Regenbooghuis. Op de agenda: de uitdagingen en mogelijke organisatie van een hedendaags gelijkekansenbeleid op regionaal/lokaal vlak. Cathérine Ongenae, Evie Embrechts, Joke Quintens en Lea Vanschoenwinkel tekenen present.

Om de avond af te sluiten met een vrolijke noot, is er een optreden van de Nederlandse cabaretière Marijke Boon. Deze veelzijdige en eigenzinnige theaterpersoonlijkheid vat de avond samen op haar eigen kritische en humoristische manier.

Praktisch

  • Donderdag 10 november 2016
  • 19u: persactie op het Kolonel Dusartplein
  • Wandeling naar het Regenbooghuis begeleid door het Omroerkoor
  • 20u: debat in het Regenbooghuis (Meldertstraat)
  • 21u: optreden van de Nederlandse cabaretière Marijke Boon
  • Inschrijven niet verplicht
  • Meer info op www.facebook.com/gelijkekansenvooriedereen
Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.