‘Pay me like a man’-spot is genomineerd voor de CB-awards

amazon-eve-squareTreat me like a woman, pay me like a man!” De treffende internationale Equal Pay Day-spot uit 2016, waarbij de Amerikaanse transgender-celebrity Erika Ervin vertelt welke offers ze moet brengen als vrouw, is genomineerd voor de categorie Film op het Gala van Creative Belgium. De CB-Awards worden uitgereikt op 2 juni. 

Vorig jaar sloegen zij-kant, PES Women, en PvdA-vrouwen de handen in elkaar voor een Europese Equal Pay Day-campagne. Ze lanceerden een internationale clip over de loonkloof v/m.

Aan het woord is de Amerikaanse actrice en transgender Erika Ervin (Californië, 1979). ‘Amazon Eve’ werd geboren als William en werd bekend met haar modellencarrière. Ze vertelt hoe blij ze is om nu als een vrouw door het leven te gaan. Een vrouw zijn heeft veel voordelen, maar er zijn ook heel wat negatieve punten. Vrouwen worden nog steeds als minderwaardig beschouwd. En dan is er de loonkloof waarmee ze te maken krijgt sinds ze een vrouw is.  Haar motto: “Treat me like a woman, pay me like a man!

Communicatiebureau mortierbrigade en productiehuis Czar ontwikkelden de kwaliteitsvolle webspot, die eveneens een week lang in Belgische cinemazalen werd vertoond.

De spot werd dit jaar genomineerd voor de categorie Film op het Gala van Creative Belgium. De CB-Awards zijn de belangrijkste prijzen voor creatieve reclame in België. Op 2 juni weten we of de spot in de prijzen valt!

 

Herbekijk de clip hier:

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.