Ontbijtseminarie ‘Besturen na 2017. Op zoek naar The Missing Link?’

Quota voor vrouwen in de raden van bestuur van beursgenoteerde en overheidsbedrijven, het blijft een actueel onderwerp, zowel op Europees als op Belgisch niveau. In België werd op 28 juli 2011 een wet goedgekeurd die beursgenoteerde ondernemingen verplicht om het aantal vrouwen in hun raad van bestuur uit te breiden tot minstens een derde tegen 2017. Sindsdien moeten voorzitters en bestuurders een aardig tandje bijsteken om het lage aantal vrouwen dat vandaag in de raden van bestuur zetelt, op te trekken.

In deze context organiseert de voorzitster van zij-kant en huidig Antwerps gedeputeerde voor gelijke kansen vrouw/man, Inga Verhaert, op 13 november het ontbijtseminarie ‘Besturen na 2017. Op zoek naar The Missing Link?’. Samen met Michèle Mees, vennoot van het Centre for Balanced Leadership, en de bedrijfsleiders Astrid De Lathauwer (Managing Director Acerta Consult), Cécile Coune (CEO Aviabel, bestuurder Women on Board), Dirk Beeusaert (Executive Vice-President en General Counsel Gimv) en Karel Vinck (voorzitter van de raad van bestuur van BAM – Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel) bespreekt ze de uitdagingen en de opportuniteiten die de nieuwe quotawet biedt. Er wordt ook bekeken welke initiatieven concrete ondersteuning kunnen bieden bij het realiseren van die opportuniteiten.

Iedereen die actief is in het bedrijfsleven en/of interesse heeft in het onderwerp kan deelnemen aan dit boeiende ontbijtseminarie. Het ontbijtseminarie start op 13 november 2012 om 8u30 in het Provinciehuis (Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen) en eindigt om 11u met een slotwoord. Bekijk het programma van het ontbijtseminarie ‘Besturen na 2017’ voor meer informatie. Deelname is gratis, maar inschrijven voor 5 november is noodzakelijk. Voor inschrijvingen en info kan u bij Lieve Van Roey terecht via lieve.vanroey@admin.provant.be of tel: 03 240 53 83.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.