Online debatteren over emancipatie

fepsNaar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2011 wil FEPS (Foundation for European Progressive Studies) het emancipatiedebat in Europa aanzwengelen. Niet door politieke en academische debatten achter gesloten deuren, maar via een online discussie die openstaat voor het grote publiek.

Op het FEPS-forum wordt de komende maanden regelmatig een nieuwe vrouw-man-kwestie aangekaart. Iedereen is dan welkom om zijn of haar ideeën en opmerkingen met de rest van de wereld te delen. Deze discussies zullen mee de basis vormen voor de tekst ‘Ten observations on gender emancipation’ die gepresenteerd zal worden op de conferentie ‘Next Europe, next wave of emancipation’ in februari 2011 in het Europees Parlement.

Meer informatie over dit initiatief kan je op de FEPS-website vinden. Op dit moment kan je al je mening geven over thema’s als ‘geweld op vrouwen’, ‘vrouwen en mannen op de arbeidsmarkt’ en ‘vrouwen aan de top’. Ga zeker een kijkje nemen op het forum en laat iedereen weten wat je denkt!

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.