Info- en netwerkavond voor ondernemende vrouwen

Je bent een vrouwelijke zelfstandige in Oost-Vlaanderen, of je wilt er graag een eigen zaak beginnen? Je loopt met een business idee rond maar weet niet hoe het aan te pakken? Kom dan zeker naar de info- en netwerkavond van zij-kant voor ondernemende vrouwen op maandagavond 15 juni in de Vooruit.  Je krijgt er een overzicht van de steunmaatregelen, gouden tips van experts en info op maat tijdens een speeddate.

Waar vind ik hulp?
Ik wil een zaak met een verhaal.
Hoe bouw ik een netwerk op?
Ik groei. Wat nu?
Hoe maak ik reclame voor mijn zaak?
Waar vind ik het gat in de markt?

Herken je deze vragen? Je bent niet alleen. Het aantal vrouwelijke ondernemers stijgt immers. Meer dan één op de drie zelfstandigen is een vrouw, 34 procent om precies te zijn. Bij de vrije beroepen is het aandeel vrouwen veertig procent. In vergelijking met tien jaar geleden, nam het aandeel vrouwen in vrije beroepen met maar liefst 81 procent toe. In 2014 steeg het aantal vrouwelijke zelfstandigen zelfs sterker dan het aantal mannelijke zelfstandigen.

Zorgen

Toch is hun parcours verre van gemakkelijk. Zo vestigen vrouwen zich vooral in bijberoep. Opvallend is ook dat veel vrouwen na verloop van tijd hun zelfstandige activiteit stopzetten. Lange en flexibele uren, weinig vakantie, onzekere omzet, de moeilijke combinatie tussen gezin en werk… Het zijn maar enkele zorgen voor vrouwen met een zelfstandige zaak. Daar staat tegenover dat vrouwelijke ondernemers 30 procent minder kans hebben op een faillissement dan hun mannelijke collega’s.

Steun

Ondersteuning en zelfvertrouwen, correcte informatie op het juiste moment, uitwisselen van ervaringen met andere ondernemende vrouwen, netwerking met experts… zijn belangrijke troeven om als vrouwelijke zelfstandige stevig op eigen benen te staan. Daarbij is het bijzonder nuttig om te weten welke steunmaatregelen de federale, de Vlaamse en de lokale overheid kunnen bieden aan vrouwelijke zaakvoerders.

Info- en netwerkavond

Daarom organiseert zij-kant al enkele jaren info- en netwerkavonden voor ondernemende vrouwen. Na Antwerpen, Genk en Brussel strijkt de vierde editie neer in Gent. zij-kant organiseert deze info- en netwerkavond samen met Vlaams parlementslid Güler Turan (sp.a), Gentse schepen voor Gelijke Kansen Resul Tapmaz en sp.a-kamerlid Karin Temmerman.

Het programma:

19u: Welkomstwoord door Gentse schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz.

Introductie: Vrouwen en hun zaak: digital story met enkele persoonlijke getuigenissen. Experts stellen zich voor en geven een gouden tip voor de vrouwelijke ondernemer.

19u45 – 20u15: Toelichting steunmaatregelen van de overheid voor vrouwelijke ondernemers door volksvertegenwoordiger Karin Temmerman (federale niveau), Vlaams volksvertegenwoordiger Güler Turan (Vlaamse niveau) en schepen Resul Tapmaz (lokale niveau).

20u15 – 21u15: Experts stellen hun ervaring en kennis ter beschikking via een ‘speeddate’. Zo kom je meer te weten over wat jouw zelfstandige zaak tot een succes kan maken.

Maak kennis met o.a.: Agentschap Ondernemen / Business Angels Netwerk Vlaanderen / Centrum voor Volwassenenonderwijs Panta Rhei / De Punt / Dyzo / Economische Raad voor Oost-Vlaanderen / FINN / Flanders DC / Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen / microStart / OOGent / Securex / Sociale InnovatieFabriek / Starterslabo / SYNTRA Midden-Vlaanderen / UNIZO / ViConsult, SinNLaBs en I am Smitten / Xerius / Zenitor

21u30: Slotwoord, receptie en netwerkmoment

 

Praktisch:

Wanneer? Maandag 15 juni 2015, 19.00 uur – 22.00 uur

Waar? Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (Balzaal)

Deelname is gratis, wel vooraf inschrijven via e-mail (info@zij-kant.be) of via telefoon (02/552 02 62).

 

Bekijk hier de uitnodiging in pdf.

 

Geplaatst in Nieuws, slider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.