Ondernemende vrouwen in West-Vlaanderen

ovJe hebt een eigen zaak of wil er graag één beginnen? Kom dan zeker naar onze info- en netwerkavond voor ondernemende vrouwen op 15 februari in Oostende. Je krijgt er concrete info over de steunmaatregelen van de overheid, experts geven je hun ultieme gouden tip en tijdens de speeddate kan je bij hen terecht voor al je vragen en advies op maat.

Meer dan één op de drie zelfstandigen is een vrouw. Het aantal vrouwelijke zelfstandigen steeg de afgelopen vijf jaar zelfs met 11 procent, terwijl het totaal aantal zelfstandigen met 8,7 procent toenam. Het is duidelijk: vrouwen ondernemen.

Toch blijven ze ook vaak op de rem staan. De opmars van onderneemsters is immers vooral te merken bij de zelfstandige activiteiten in bijberoep: terwijl het aantal vrouwelijke hoofdberoepers met 3 procent steeg tussen 2009 en 2014, nam het aantal vrouwen in bijberoep met maar liefst 32 procent toe.

Zorgen

Opvallend is ook dat veel vrouwen na verloop van tijd hun zelfstandige activiteit stopzetten. Lange en flexibele uren, weinig vakantie, onzekere omzet, de moeilijke combinatie tussen arbeid en gezin… Het zijn maar enkele zorgen voor vrouwen met een zelfstandige zaak. Daar staat tegenover dat vrouwelijke ondernemers 30 procent minder kans hebben op een faillissement dan hun mannelijke collega’s.

Troeven

Ondersteuning en zelfvertrouwen, correcte informatie op het juiste moment, uitwisselen van ervaringen met andere ondernemende vrouwen, netwerking met experts… zijn belangrijke troeven om als vrouwelijke zelfstandige stevig op eigen benen te staan. Daarbij is het bijzonder nuttig om te weten welke steunmaatregelen de federale, de Vlaamse en de lokale overheid kunnen bieden aan vrouwelijke zaakvoerders.

Info-avond 

Daarom organiseert zij-kant jaarlijks een info- en netwerkavond voor ondernemende vrouwen. Voor de vijfde editie strijken we neer in Oostende en werken we samen met VIVA-SVV West-Vlaanderen en het Economisch Huis.

Programma

19u: Welkomstwoord door voorzitster van het Sociaal Huis Oostende Vanessa Vens en afgevaardigd bestuurder van het Economisch Huis Oostende Gunther Vanpraet.
Introductie: drie (good) practices van onderneemsters.
19u30: Toelichting steunmaatregelen van de overheid voor vrouwelijke ondernemers door volksvertegenwoordigers Ann Vanheste en Güler Turan.
19u45: Experts stellen zich voor en geven een gouden tip voor de vrouwelijke ondernemer.
20u15: Experts stellen hun ervaring en kennis ter beschikking via een ‘speeddate’. Zo kom je meer te weten over wat jouw zelfstandige zaak tot een succes kan maken.

Leg je vragen voor aan loopbaancoaches en adviseurs, een verzekeringsagent, een HR-specialist, een kredietverlener, juristen, een fiscalist, een boekhouder, een etalagist, een vastgoedmakelaar, een expert in ondernemersopleidingen, communicatiespecialisten, een expert in sociale media, een raadgever bij faling…

21u30: Slotwoord, receptie en netwerkmoment

Praktisch

Wanneer? Maandag 15 februari 2016, 19u – 22u
Waar? Economisch Huis Oostende (Graaf de Smet de Naeyerlaan 4, 8400 Oostende)
Prijs? Deelname is gratis, wel vooraf inschrijven via info@zij-kant.be of 02 552 02 62 ofwel peggy.vandaele@viva-svv.be of 050 44 79 42
Parking naast het Economisch Huis (opletten voor bewonersplaatsen).

De uitnodiging vind je hier.

Met de medewerking van o.m. Economisch Huis Oostende, P&V-verzekeringen, Zenitor, Agent-schap Innoveren en Ondernemen, microStart, Sociaal Huis Oostende, FINN, Business Angels Netwerk Vlaanderen, Syntra West, Dyzo,…

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

2 reacties

    • Beste Sara,

      Momenteel is er nog geen concrete datum voor een info- en netwerkavond voor ondernemende vrouwen. Wij volgen het zeker op. Indien er een nieuwe avond wordt georganiseerd, kom je dat zeker te weten via onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.