Ondernemende vrouwen in Mechelen

ondernemende vrouwenOp 6 november organiseert zij-kant opnieuw een info- en netwerkavond voor ondernemende vrouwen. Voor deze zesde editie strijken we neer in Mechelen.

Meer dan één op de drie zelfstandigen is een vrouw. Bij de vrije beroepen steeg het aantal vrouwen met meer dan 70% tegenover tien jaar geleden, waardoor ze de mannen bijna hebben bijgebeend. Ook het aantal vrouwen dat met een eigen zaak start neemt toe. Daarnaast beslissen heel wat vrouwen om
zelfstandige in bijberoep te worden.

Opvallend is dat veel onderneemsters na verloop van tijd op drempels botsen. Lange en flexibele uren, weinig vakantie, onvervangbaar in de zaak, onzekere omzet, de moeilijke combinatie tussen gezin en werk,… het zijn maar enkele zorgen voor vrouwen met een zelfstandige zaak.

Ondersteuning en zelfvertrouwen, correcte informatie op het juiste moment, uitwisselen van ervaringen met andere ondernemende vrouwen, netwerking met experts,… zijn belangrijke troeven om als vrouwelijke
zelfstandige stevig op eigen benen te staan.

U bent van harte welkom op onze info- en
netwerkavond voor ondernemende vrouwen.

Programma:

19.00 uur:  ontvangst en welkom door CAROLINE GENNEZ, Vlaams parlementslid en fractieleidster sp.a Mechelen.

19.15 uur – 19.45 uur: Kennismaking met de diverse experts, die elk hun gouden tip voor de vrouwelijke ondernemer verklappen.

19.45 uur – 20.10 uur: Steunmaatregelen voor vrouwelijke ondernemers door GÜLER TURAN, Vlaams volksvertegenwoordiger, en INGA VERHAERT, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en voorzitter zij-kant.

20.00 uur – 21.00 uur: De experts stellen hun ervaring en kennis ter beschikking via een walk & talk speeddate. Stel je vragen en kom meer te weten over wat jouw zelfstandige zaak tot een succes maakt.

Maak kennis met Saartje Vandendriessche, Eén-gezicht en sportieve duizendpoot – onderneemster | Karien Deboosere van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen | Mieke Verstappen van Xerius, het Ondernemersloket | Kristien Vermoesen van FINN, digitale communicatie voor zelfstandigen | Bart Jorissen van Business Angels, brengt starters samen met investeerders | Liesbeth Keuninckx, experte online strategie en sociale media | juriste Sabe De Graef, gespecialiseerd in vennootschaps- en financieel recht | Sophie Thiebaut, marketing consultant | interieurarchitecte Valerie Vanderghote, kent de kunst van een goede winkel- of kantoorinrichting | businesscoach An Vermeulen | Sara Feskens, maakt van jouw zaak een sterk merk | Hanne Onraedt van Dyzo, steunt zelfstandigen in moeilijkheden | ……

21.00 uur: slotwoord, receptie en netwerken

Praktisch

Wanneer? Maandag 6 november 2017, 19u – 22u

Waar? ’t Arsenaal, Foyer en witte zaal, Hanswijkstraat 63, 2800 Mechelen

Deelname is gratis maar vooraf inschrijven verplicht, via e-mail info@zij-kant.be

Download de flyer.

Bekijk het evenement op Facebook.

Geplaatst in Nieuws, slider en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.